Open Tuinen

Barendrecht - Diverse tuinliefhebbers stellen zaterdag 6 juli hun tuinen open voor bezoekers uit Barendrecht en directe omgeving. De verscheidenheid aan tuinen is groot: zo zijn er echte bloementuinen, een tuin met een spoorwegemplacement, een eetbare tuin, een tuin met 3 daken met allerlei soorten sedum erop etc. Iedere tuin is met eigen visie aangelegd. In ieder geval veel groen, weinig stenen en veel kleur. Een aanmoediging voor iedere tuinenbezitter om minder te betegelen en meer groen te creëren. Daardoor is er minder wateroverlast, wordt de warmte beter geabsorbeerd en is het ook nog eens mooi om te zien. De route van de deelnemende tuinen kunt u vinden op de volgende link: https://barendrechtnu.nl/nieuws/aankondigingen/30540/zaterdag-6-juli-open-tuinendag-in-barendrecht

Een kort overzicht van de deelnemers: Karin en Paul van den Broek: Dorpsstraat 217; Willy en Frank Verhulst: Dorpsstraat 186; Kerktuin Hervormde Dorpskerk: (achter Dorpskerk (bij Doormanplein); Carla Moerkerken: Maasstraat 11; Marja Smit: Tjalk 73; Theo en Mieke van Oorschot: Mozartstraat 52; Harm en Irma Kraima: Schoener 45; Marly Vermaat-Bonten: Bergeend 12; Plien Volkers: Pascalweg 55 (Rotterdam)

Onderstaand treft u een overzicht aan van de deelnemende tuinen, met daarbij een korte omschrijving van het specifieke van de tuin.

DEELNEMERS OPEN TUINEN 6 JULI 2019

Openingstijd van 10.00 -17.00 uur

Karin en Paul van den Broek

Dorpsstraat 217

Het huis ligt aan de dijk van Barendrecht naar Smitshoek, waardoor de achtertuin ca. 2 meter lager licht dan de voortuin. In de tuin zijn zeer veel soorten hosta's, sedums, varens en vele ander vaste planten te vinden, maar ook een scala aan zomerbloeiers. Nieuw dit jaar een speelhuis voor de (klein)kinderen met natuurlijk een sedum daktuintje.

Willy en Frank Verhulst

Dorpsstraat 186

De woning wordt omgeven door een kunstig aangelegde tuin met een grote variëteit aan bomen, bloemen en planten, in vakken, omzoomd door slingerende klinkerpaadjes. De vorige eigenares heeft van deze tuin haar levenswerk gemaakt en wij doen ons best het bijzondere karakter van deze tuin te bewaren. Een echte aanrader!

Kerktuin Hervormde Dorpskerk

achter Dorpskerk (bij Doormanplein)

Op de plek achter de ruim vijf eeuwen oude Dorpskerk waar eens een lommerrijke beuk stond, hebben vrijwilligers een tuin aangelegd. Op https://www.dorpskerkbarendrecht.nl kunt u lezen welke activiteiten er nog meer zijn op deze dag.

Carla Moerkerken

Maasstraat 11

Een tuin met een ongedwongen sfeer en met een natuurlijke uitstraling. Lieflijk, bloemrijk met een mix van vaste planten en spontane opkomers. Achter het huis een beschutte tuin met daarin veel potten met eenjarige uitbundig bloeiende planten. Een niet zo grote, maar weelderig begroeide tuin.

Marja Smit

Tjalk 73

Een verrassende tuin meteen groot scala aan beplanting. Zodra je de tuin in loopt en de hoek om gaat word je verrast door de schoonheid en diversiteit. Het "bushokje" maakt de tuin compleet. Een heerlijke tuin, aangelegd rondom het huis.

Theo en Mieke van Oorschot

Mozartstraat 52

Romantische, kleurrijke tuin met vele soorten vaste planten gelegen aan een singel. De tuin bestaat uit verschillende niveau´s met  drie terrassen en diverse prachtige borders. De 50 uienbolletjes geven de borders nog een extra speels accent.

Familie Kraaijma

Schoener 45

Weer eens iets heel anders. Een tuin waar een spoorwegemplacement in is aangelegd, compleet met een drietal rijdende modeltreinen. De speciale (lage) beplanting is op de het treinstelsel aangepast. Leuk ook om samen met je (klein)kinderen te bezoeken.

Marly Vermaat-Bonten

Bergeend 12

Tuin Moestuinhuis:

Een 8 jaar geleden aangelegde eetbare bostuin, die zich ontwikkeld heeft tot een mini jungle met honderden soorten eetbare- en nuttige planten, een gezonde bodem, een grote wateropvang capaciteit, een hoge biodiversiteit en veel opbrengst van noten, fruit, groenten en kruiden.

Plien Volkers

Pascalweg 55 Rotterdam

Van betegelde tuin naar weeftuin:

Ieder jaar gingen er in de achtertuin een aantal tegels uit om de plantenborders te vergroten. Natuurlijk voor de kleurenpracht van de planten maar ook voor het milieu en de insecten. Het water in de tuin houden en zorgen voor een diversiteit aan planten voor de insecten dat is de gedachte voor deze tuin.

Meer berichten