CultuurLokaal op Zomerfeest

Barendrecht - Terwijl de eerste oldtimers hun plekje opzochten langs de Dorpsstraat, klonken de eerste tonen vanaf het Heuvelsteijn Podium van CultuurLocaal. Het Zomerfeest was begonnen voor de verschillende ensembles en solerende muzikanten.

Nooit eerder werd een boom zó overtuigend muzikaal geprezen om zijn lommerrijke schaduw. Want daar onder de twee bomen die het gezellige pleintje begrenzen was het prima toeven tussen de accordeonisten, gitaristen, hoornisten, violisten, cellisten, zangeressen en natuurlijk tante T.

De overvloedig schijnenede zon kreeg geen vat op presentator Jos Vis. Dankzij hem kreeg elke muzikant een méér dan warm onthaal. En terecht, want de vaak nog jonge muzikanten toonden een grote onbevangenheid in hun spel en deden het langslopende publiek meer dan eens smelten.

Dankzij de uitstekende geluidsversterking door Ruben Gouman kwam elk muziekdetail goed tot zijn recht, zonder overheersend te worden. Natuurlijk waren deze optredens niet meer dan het topje van de educatieve ijsberg die CultuurLocaal heet. Eens te meer bleek tijdens het Zomerfeest dat muziek maken een steeds grotere rol speelt in de Barendrechtse samenleving bij jong, jongeren én volwassenen. Op zowel de 'klassieke' als de hedendaagse manier.

Bijschrift foto: drie jonge zangeressen met hun docente Marinka Stam zingen het beste liedje van Europa: 'Arcade' van Duncan (foto Wim Soeters).

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl.

Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten