Een van de ensembles op het grote podium van Theater Het Kruispunt tijdens het Groot GitaarGala 2018 (foto Gerhard Koele).
Een van de ensembles op het grote podium van Theater Het Kruispunt tijdens het Groot GitaarGala 2018 (foto Gerhard Koele). (Foto: )

Groot GitaarGala

Barendrecht - De 15e editie van het Groot GitaarGala van CultuurLocaal op zaterdag 6 juli in het Kruispunt in Barendrecht belooft weer een feestje te worden. De repetities zijn nog in volle gang maar de gitaarleerlingen van Gerhard Koele en Pieter Jan den Hartigh zijn er helemaal klaar voor om een prachtig programma te presenteren.

De jongste gitaristen spelen in ensembles muziek van P!nk, Suzan en Freek, Marshmello, San Holo, Alvaro Soler in een instrumentale versie. De wat oudere leerlingen gaan voor Lady Gaga en Krezip, maar ook Arcade van Duncan Laurence komt voorbij. Daarnaast zijn er solisten en duo's met singer-songwriterliedjes van James Arthur, Lewis Capaldi, Jason Mraz, Caro Emerald en Melody Gardot in meer oorspronkelijke vorm met zang. Oudere bandnummers zoals Don't stop van Fleetwood Mac, Crazy little thing called love van Queen en Turn a Square van the Shins maken het programma compleet.

Alle liedjes zijn weer speciaal gearrangeerd voor het GitaarGala en geven de leerlingen de kans

zowel hits van nu als de klassiekers van weleer te leren spelen en beleven.

Er zijn twee uitvoeringen van het Gala. De middagvoorstelling begint om 15:00 uur, de avondvoorstelling om 19:30 uur. Kaarten à 7 euro zijn te reserveren via gitaargala@live.nl.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie en het inschrijfformulier voor alle lessen van CultuurLocaal is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten