Foto: Foto:

Veel zon!

Ongelooflijk, wat heeft de zon de afgelopen weekenden zijn best gedaan, zeg. De evenementen als Picknick in't Park en de Zomerfeesten hebben daardoor hun naam eer aangedaan. Maar er waren ook donkere wolken. Ik hoor u zeggen: "Zomerfeesten?" Ja, er bleken zaterdag 29 juni twee verschillende Zomerfeesten te zijn. Maar daar straks meer over.

Laat ik maar eens beginnen met Picknick in't Park. Dit evenement werd voor de 3e keer gehouden en is nu al niet meer weg te denken. Het werd helaas op dag twee ontsierd door een aantal incidenten, waardoor de veegploeg in actie moest komen. Toch was het in zijn totaliteit wederom geslaagd. Alleen, het lijkt er op dat het evenement ten onder gaat aan eigen succes. Door de toestroom van veel springende bezoekers is het moeilijk om nog lekker te picknicken. Misschien is het beter om een drietal kleine podia op het terrein te plaatsen in plaats van één groot podium. Met een diversiteit aan artiesten. Daardoor wordt het wat kleinschaliger en knusser. Bezoekers kunnen dan kiezen naar welk podium ze gaan. Kortom, minder opgefokte massa mensen voor één podium. De organisatie kennende komt dat wel goed.

Minder opgefokte massa mensen voor één podium

Dan nu de zomerfeesten. Zaterdag 29 juni werd het Zomerfeest Oude Dorpskern & Centrum Barendrecht gehouden. Althans, dat stond op de posters die in de Oude Dorpskern van Barendrecht her en der waren opgeplakt. Groot was mijn verbazing dat ik tijdens mijn tussenmiddagloopje op de Middenbaan andere posters zag hangen. Posters die een evenement aankondigden van een Italiaans Zomerfeest op de Middenbaan. Navraag leerde mij dat Stichting BiZ Centrum Barendrecht de banden ter elfde ure met de organisatie van het Zomerfeest heeft verbroken. Vervolgens is men een eigen feest gaan organiseren, op dezelfde dag en inderdaad onder de noemer Zomerfeest.

Het was juist zo goed om te constateren dat het Zomerfeest Oude Dorpskern & Middenbaan de uitstraling kreeg van samenwerking tussen de twee gebieden. Ook Cultuur Lokaal Barendrecht heeft inmiddels een niet weg te denken plaats in dit evenement gekregen.

Hebben we eindelijk een prachtig verbindend Binnenhofplein, wordt er gesplitst. Het hoe en waarom is mij onduidelijk. Hopelijk gaan de beide organisaties snel om de tafel zitten om de geschillen uit te praten en vooral uit de weg te nemen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het Zomerfeest in de Oude Dorpskern een succes was. De bezoekers konden lopend langs de Old Timers (wat een leuk idee zeg!) kiezen uit drie podia met verschillende programma's. Verder kon men uiteraard bij de plaatselijke horeca terecht voor een natje en een droogje.

Hopelijk staan volgend jaar Picknick in't Park en Zomerfeest Oude Dorpskern & Middenbaan weer op de agenda. Zonder bewolking en met veel zon!

Meer berichten