Heren Senioren 16 juni 2019
Heren Senioren 16 juni 2019 (Foto: C.A.V. ENERGIE)

En de winnaar is … C.A.V. Energie!

Finale in Barendrecht

Ingezonden

Barendrecht - Het is gelukt! Deze week vernamen wij: De Promotie-degradatie finalewedstrijd van de Seniorencompetitie van de Atletiekunie op zondag 8 september wordt gehouden bij C.A.V. Energie in Barendrecht !

Zondag 16 juni was atletiekvereniging C.A.V. Energie de organiserende vereniging voor poule 13 van de derde divisie van de Seniorencompetitie van de Atletiekunie. De herenploeg van Energie stond na twee voorgaande wedstrijden bij Voorne Atletiek en DJA-Zundert op de zesde plaats landelijk; door goede prestaties tijdens de derde wedstrijd werd zelfs de vijfde plaats behaald. De landelijke top gaat naar de landelijk promotiewedstrijd en Energie was daar dus bij! Daarna was het natuurlijk spannend waar de promotie/degradatiewedstrijd voor een plaatsje in de tweede klasse gehouden zou worden.

De meeste teams komen van ver: Groningen, Hengelo, Maastricht lagen op de loer. De atleten van de competitieploeg hebben vervolgens aan de eigen Wedstrijd Organisatie Commissie gevraagd of C.A.V. Energie zich misschien ook op zouden willen geven als organisator voor deze unieke wedstrijd. Dat is geen sinecure, met 24 top verenigingen en maar één die deze wedstrijd mag organiseren is de kans heel klein. Maar met name door de nationale bekendheid van Barendrecht op het gebied van de Steeple Chase, die in het programma zit én inspanningen van de projectleider van de gemeente Barendrecht in samenwerking met de uit vrijwilligers bestaande onderhoudsploeg van de vereniging die er samen voor zorgen dat de atletiekbaan er perfect bij ligt én de tomeloze inzet van juryleden en organisatieteam om van elke atletiekmeeting op de Bongerd een succes te maken, is het gelukt. En daar zijn wij trots op! Er rest slechts één vraag: Promoveren de Heren senioren? Als dat lukt dan treden zij in de voetsporen van de Dames senioren; zij promoveerden vorig jaar van de derde naar de tweede divisie.

Meer berichten