De vrijwilligers werken hard aan de vakantietassen die dankbaar ontvangen zullen worden (Foto: PR)
De vrijwilligers werken hard aan de vakantietassen die dankbaar ontvangen zullen worden (Foto: PR) (Foto: )

Vakantietas voor de kinderen

Barendrecht - De zomervakantie staat op het punt van beginnen. Dat betekent dat veel mensen zich al voorbereiden om af te reizen naar hun vakantiebestemming. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Er zijn ook gezinnen die vanwege het gebrek aan financiën of door sociale problematieken niet op vakantie kunnen gaan.

De Barendrechtse kerken, Present Barendrecht, KijkopWelzijn, de Bibliotheek aan Zet, Kledingbank Uniek en Stichting Kleurrijk hebben de handen ineen geslagen om deze thuisblijvers toch de mogelijkheid te bieden om de komende weken te vullen met leuke activiteiten. Kinderen van 6-15 jaar die zijn ingeschreven bij de Kledingbank en Kleurrijk krijgen een rijk gevulde vakantietas aangeboden. Hierin zitten niet alleen speelgoed en spelartikelen, maar ook lekkers en waardebonnen voor uitjes in de regio.

De organisatoren kregen hartverwarmende medewerking van veel lokale organisaties zoals Speeltuinvereniging de Oranjetuin, de Maasoeverspoorweg en de Kleine Duiker. Leuke arrangementen en kan er ijs gehaald worden bij IJssalon Hemels. Dankzij Albert Heijn Middenbaan en Carnisselande zit er lekkers in de tassen en de Speelgoedhal verleende de organisatoren mooie kortingen. Maar ook buiten Barendrecht gaan er letterlijk deuren open. De speeltuinen Maeterlinck en Pascal in Lombardijen verlenen medewerking en bij het Waal en Weidebad in Heerjansdam kan gezwommen worden. In Ridderkerk kunnen de gezinnen op vertoon van hun waardebon terecht bij midgetgolf The Hole Ridders. Dit gezinsuitje wordt mede mogelijk gemaakt door Carpoint Autoasseccoires. Het project Vakantietas wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Barendrecht en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage vanuit de gezamenlijke kerken.

Meer berichten