De leerlingen overdachten hun plannen naukeurig (Foto: PR)
De leerlingen overdachten hun plannen naukeurig (Foto: PR) (Foto: )

Ontwerp nieuwe wijk Carnisselande door vierdeklassers Groene Hart

Ingezonden

Barendrecht - Voor Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) hebben de vierdeklassers vwo en havo van Calvijn Groene Hart ook dit jaar weer vol enthousiasme deelgenomen aan het project Carnisselande en Het Elastisch Perspectief.

Hiervoor dienden de leerlingen als slotopdracht een maquette te maken, die goed weergaf hoe de door hun bedachte nieuwe wijk inclusief aandacht voor wateradaptatie en kunst eruit zou moeten komen te zien.

Vorige week vrijdag vond de ultieme afronding van dit project plaats en velde een deskundige jury haar oordeel over de eindresultaten. Namens de gemeente had allereerst wethouder De Jonge plaatsgenomen in de jury, aangezien zij lokale initiatieven, wijkgericht werken, duurzame gemeente en cultuur in haar portefeuille heeft. Bovendien is zij wijkwethouder van de wijk De Waterkant. Ook de heer Van Rossem die werkzaam is als beleidsmedewerker bij de gemeente was present. Mevrouw De Vries van CoForArt en de heer Boschma, teamleider havo op Calvijn Groene Hart completeerden de jury.

De juryleden beoordeelden de eindwerkstukken en er zaten behoorlijk wat kanshebbers bij. De jury gaf aan dat het een lastige keuze was, want elke maquette had wel een uniek detail, goed overdacht plan en soms was zelfs van beide sprake. Uiteindelijk zijn leerlingen uit 4v2 en 4ht er met de winst vandoor gegaan. Deze leerlingen sleepten daarmee de door Theater Het Kruispunt ter beschikking gestelde toegangskaarten voor Knock Out Comedy Crew in de wacht. De maquettes die op de eerste tot en met achtste plaats zijn geëindigd, zijn de komende tijd in de bibliotheek in Het Kruispunt te bewonderen.

Om de leerlingen voor te bereiden op deze wedstrijd verzorgde de heer Van Rossem een les Stadsplanning Carnisselande, gaven de architecten van architectuurlessen.nl een workshop maquettebouw en leidde mevrouw De Vries de leerlingen langs een aantal beelden van Het Elastisch Perspectief.

Meer berichten