Een impressie van het nieuwe distributiecentrum  (Foto: PR)
Een impressie van het nieuwe distributiecentrum (Foto: PR) (Foto: )

Afronding fundering DC Rdam

Ingezonden

Regio - In maart ging de bouw van de ontwikkeling van DC Rdam van start, nu is de fundering afgerond. In aanwezigheid van wethouder, ontwikkelaar Focus Real Estate, asset manager AXA Investment Managers, pers en andere betrokkenen werd de laatste vloerplaat geplaatst: een feestelijk moment.

Aan de knoppen van de mobiele kraan zat wethouder Marco Oosterwijk van de gemeente Ridderkerk. In zijn toespraak blikte de wethouder terug op de eerste gesprekken met Ad van den Berg – mede-eigenaar Focus Real Estate: keihard werken door de ontwikkelaar, asset manager, architect en bouwer heeft geleid tot de realisatie van het project.

Samenwerking

Inzet, betrokkenheid, geduld en vooral veel gas geven zijn woorden waarmee de samenwerking tussen bovengenoemde partijen beschreven kan worden.

Uniek

De uitstekende kwaliteit van de ontwikkeling, de grootte van ruim 26.000 m2, de unieke zichtlocatie en bereikbaarheid, de aanwezigheid van 1.500 m2 kantoorruimte, de focus op duurzaamheid én het enorme arbeidspotentieel in de omgeving maken distributiecentrum 'DC RDAM' een zeer gewilde ontwikkeling in een krappe markt. "Er is een groot gebrek aan logistiek vastgoed van deze kwaliteit," aldus Giedo Steenbergen – Adviseur Logistiek en Industrieel vastgoed bij JLL. Daarom zijn Focus Real Estate en AXA Investment Managers ondanks het feit dat er nog niet getekend is voor verhuur, in maart begonnen met de bouw.

Fietsafstand

Freek Boeijen – mede-eigenaar Focus Real Estate: "DC RDAM ligt binnen de ring van Rotterdam, op loopafstand van Rotterdam en fietsafstand van Ridderkerk en Barendrecht. De stadsregio Rotterdam heeft 1.3 miljoen inwoners, samen zorgt dit voor een groot arbeidspotentieel.

Universeel

Het distributiecentrum is daarnaast zeer universeel en voldoet aan alle standaarden. Door de hoge kwaliteit hebben wij vanaf het begin alle vertrouwen gehad in het project en het vinden van een geschikte gebruiker. Echter, willen we zelfs in deze fase nog rekening houden met diens specifieke wensen. Vanzelfsprekend vinden zowel AXA Investment Managers als wij graag snel een gebruiker, zodat we DC RDAM als maatwerk kunnen opleveren in december 2019." Freek Boeijen geeft aan met diverse gebruikers in gesprek te zijn op dit moment.

DC RDAM ligt binnen de ring van Rotterdam aan het verkeersknooppunt van de A15 en A16 bij Ridderkerk. Dit in combinatie met de centrale ligging tussen de havens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam creëert uitstekende mogelijkheden voor zowel nationale als internationale distributie.

Meer informatie over deze ontwikkeling is te vinden op de website

DCRDAM.nl.

Meer berichten