Robert Boer: trots op de mooie resultaten van de Energie-heren.
Robert Boer: trots op de mooie resultaten van de Energie-heren. (Foto: John de Pater)

Energie-heren maken goede kans op stap naar 2e divisie

Jan J. Timmer

Het seniorenteam van CAV Energie mag op 8 september een gooi doen naar de tweede divisie. Wedstrijdleider Robert Boer denkt dat de Barendrechtse atleten een goede kans maken op promotie.

Barendrecht - "Van de twaalf ploegen die in actie komen op de finaledag zijn er zeven afkomstig uit de derde divisie en strijden vijf tweede divisieploegen om handhaving", weet Boer. "Energie heeft zich als vijfde geplaatst voor deze landelijke finale. Het voorbije seizoen scoorde onze club meer punten dan de vijf degradatiekandidaten. Als je die lijn doortrekt zouden we kunnen promoveren. Daar komt nog eens bij dat deze wedstrijd in Barendrecht dus op vertrouwd terrein, wordt gehouden en er een aantal extra onderdelen op het programma staan die onze atleten erg goed liggen. Kortom: er liggen goede mogelijkheden!"

Robert Boer zal ook bij deze landelijke finale actief zijn als wedstrijdleider. Daarmee staat hij aan het hoofd van een grote groep vrijwilligers, waaronder scheidsrechters, juryleden en baancommissarissen. "Een mooie en veelomvattende taak", vindt de oud-topatleet. "Toen ik destijds mijn sportieve loopbaan aan het afbouwen was en mijn kinderen van lieverlee lid werden van de vereniging, is me gevraagd om trainer te worden. Dat heb ik afgeslagen omdat ik wel de papa maar liever niet de coach van mijn eigen kinderen wilde zijn. Uiteindelijk kwam ik in mijn huidige functie terecht, en dat is óók een manier om Energie te helpen. Het leiden van wedstrijden geeft me vaak een voldaan gevoel, zeker als je de dagen erna op facebook leest dat mensen er veel plezier aan hebben beleefd en de organisatie roemen. Dat laatste is er ook de reden van dat de KNAU juist Energie geeft uitgekozen om de finalewedstrijd van 8 september te organiseren. Dat mag je zien als een groot compliment aan ons team en aan de vrijwilligers binnen onze vereniging. Er is vertrouwen en dat is mooi."

Op september is het de beurt aan de atleten die een prima seizoen kunnen besluiten met promotie. "Dat zou ongekend knap zijn",zegt Robert Boer. "De voorbije drie jaar hikte het team er al enigszins tegen aan en nu wordt de optie ineens wel héél serieus. Een teken dat de ploeg flinke progressie heeft geboekt dit seizoen. Als ze die lijn doortrekken dan krijgen we een mooi feestje in Barendrecht!"

Meer berichten