Holland Ultra Tour doet Barendrecht aan

Barendrecht - De 2e etappe van de Holland Ultra Tour zit erop. De deelnemers zijn vanuit Leiden komen lopen en steppen en overnachten op het terrein van C.A.V. Energie. Gisteren is de karavaan uit onze hoofdstad vertrokken. De eerste etappe voerde de deelnemers naar Leiden waar door de kwartiermakers het eerste kampement werd opgezet. Vanochtend om 06.00 uur vertrokken de lopers en steppers alweer, op weg naar Barendrecht. Onderweg genoten ze van het Hollands landschap, het Vredespaleis, de Grote Kerk in Delft en de Euromast. Vooral lopen door de Maastunnel was even een aangename verfrissing. Tussen 14.00 en 17.00 uur kwamen de deelnemers aan op de atletiekbaan van sportpark de Bongerd en is C.A.V. Energie gastheer.

De deelnemers uit onder meer Frankrijk, Duitsland, Finland, Denemarken, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Japan en Zuid-Korea maken bij de atletiekvereniging in Barendrecht gebruik van de douches en de keuken en overnachten in eigen tenten en campers. Het lijkt op een soort Roparun. In het klein omdat het hier maar om 20 deelnemers gaat, maar maxi omdat ze wel 14 dagen lang elke dag 65 kilometer afleggen. Onder de Nederlanders ook Nederlands Recordhoudster op de 24 uur Wilma Dierx. 

De route voert de deelnemers verder naar Nederhemert, Ede, Deventer, Steenwijk, Groningen, Lauwersoog, Loenga, rondje Texel, Santpoort Noord. Gekozen is voor een zoveel mogelijk vlak parcours om vooral de buitenlanders te laten zien hoe vlak Nederland is en hoe lastig het is als je daardoor eigenlijk geen reden hebt om het rustiger aan te doen, zoals gebeurt als je voor een heuvel of berg staat.

De finish is al getrokken, in ons nationale monument Het Olympisch Stadion, waar ze op 3 augustus aan zullen komen, wat vastgelegd zal worden door onze nationale televisiezenders. Zeker de etappes de komende dagen richting Ede en Deventer zullen heel zwaar worden, voornamelijk door de voorspelde extreem hoge temperatuur. De Holland Ultra Tour deelnemers oogsten hiermee in ieder geval veel respect.

Meer berichten