Vleermuizen spotten tijdens de nacht van de vleermuis (Foto: Pixabay)
Vleermuizen spotten tijdens de nacht van de vleermuis (Foto: Pixabay) (Foto: )

Ontdek Eiland IJsselmonde

Ingezonden

Weer tal van activiteiten

Regio - Komende maand worden er in het kader van Ontdek IJsselmonde weer verschillende activiteiten georganiseerd in het natuurgebied.De maand augustus staat in het teken van de natuur en bijzondere dieren. Heb je nog geen plannen en ben je geïnteresseerd in het leven van een vleermuis. Kom dan zeker op een van de volgende dagen langs!

7 augustus – Natuurinloop

Op woensdag 7 augustus vindt de Natuurinloop in De Groene Draak plaats van 13:00 – 16:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst kun je, onder het genot van een kop koffie/thee of iets fris, ervaringen met elkaar uitwisselen over de natuur. Deel je geheimen en stel elkaar vragen over onderwerpen waar je meer over wilt weten, niets is te gek! Om je een handje te helpen zijn er boeken en een microscoop ter beschikking op locatie. Kom langs, aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen!
Locatie: NME Centrum de Groene Draak, Reijerpark Ridderkerk.

23, 24 en 25 augustus - Nacht van de Vleermuis

Dit weekend staat volledig in het teken van de jaarlijkse Nacht van de Vleermuis. In veel Europese landen wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. Het is dit jaar alweer de 23e keer dat de 'Bat Night' plaatsvindt.

30 augustus - Nachtdieren bewonderen

Vrijdagavond 30 augustus a.s. staat volledig in het teken van nachtdieren, in Centrum De Groene Draak. Heb je een interesse of passie voor vleermuizen, heb je altijd al meer te weten willen komen over deze bijzondere nachtdieren? Kom dan zeker langs! De avond begint om 20:45 uur met de Vleermuizenexcursie. Tijdens deze interessante excursie maak je een wandeling door het Reijerpark om de vleermuizen in dit gebied te bewonderen. Na de vleermuisexcursie volgt de Nachtvlindernacht waarin je allerlei, soms wel 75, soorten vlinders kunt bewonderen in alle kleuren en maten. Verzamelen in NME Centrum De Groene Draak, Reijerpark Ridderkerk.

Meer berichten