Lorenzo Braaf tussen zijn nieuwe ploeggenoten van ASWH
Lorenzo Braaf tussen zijn nieuwe ploeggenoten van ASWH (Foto: John de Pater)

Lorenzo Braaf kijkt dankbaar terug op Smitshoek-seizoenen

door Jan J. Timmer

Lorenzo Braaf is één van de nieuwe gezichten in de selectie van ASWH. De vleugelverdediger is overgestapt van het Barendrechtse Smitshoek en hoopt in Hendrik-Ido-Ambacht een basisplaats te bemachtigen.

Barendrecht - Het mooie aan Lorenzo Braaf is dat hij in uitdagingen denkt. "Ik wil het hoogste bereiken in mijn sport", zegt de 21-jarige voetballer. "Bij ASWH krijg ik een kans me verder te ontwikkelen, waarbij het super mooi is dat de club is gepromoveerd naar de Tweede Divisie. Dat biedt mij de mogelijkheid om nog een extra stap te zetten. Ik ga voor een vaste plek als rechtsback, al kan de trainer me ook op het middenveld neerzetten. Ik weet echter ook dat de concurrentie pittig is. Het enige wat ik kan doen is mijn best doen en daarna afwachten." In de voorbereiding kwam Lorenzo Braaf veel aan spelen toe, maar de inwoner van Rhoon beseft dat dat geen garantie biedt voor de competitieopeningswedstrijd thuis tegen Spakenburg op 24 augustus. "De voorbije weken zag je dat de trainer (Rogier Veenstra, red,) nog veel dingen aan het uitproberen was. Logisch: hij is nieuw, veel spelers zijn nieuw. Het kost even tijd om de sterkste formatie te vinden. Uiteraard hoop ik daar deel van uit te maken. Hoe dan ook: ik heb het bij ASWH tot nu toe erg naar mijn zin. De sfeer binnen de groep is leuk en ik werd als nieuwkomer uitstekend opgevangen. Ik ben er van overtuigd de juiste keuze gemaakt te hebben."
Aan zijn jaren bij Smitshoek denkt Braaf met plezier terug. Vier jaar geleden sloot hij zich als A-junior aan bij de Barendrechtse club om er vervolgens via het tweede elftal in het eerste team te belanden. "Dat gebeurde kort na de winterstop anderhalf jaar geleden", blikt hij terug. Toen ik bij Smitshoek kwam had ik een aantal seizoenen in de jeugd van Feyenoord, ADO Den Haag en FC Dordrecht in de jeugdopleiding gevoetbald. Bij die laatste club was ik de lol in voetbal kwijtgeraakt. Smitshoek gaf me het plezier terug. Dat is iets om dankbaar voor te zijn. Na anderhalf jaar Hoofdklasse wil ik echter verder. Bij ASWH krijg ik die kans." Bij Smitshoek is er deze zomer veel veranderd, weet Lorenzo Braaf. "Er zijn veel spelers vertrokken en er kam een buslading nieuwe voetballers voor terug. Ik ben pas wezen kijken bij een vriendschappelijke wedstrijd en zag toen een vrijwel nieuw team in actie. Ik wens de club veel succes.Ik heb het er goed gehad."

Meer berichten