Jarige voedselbank houdt vrijwilligersbarbecue

De weersomstandigheden werkten volop mee bij de barbecue (Foto: PR)
De weersomstandigheden werkten volop mee bij de barbecue (Foto: PR) (Foto: )

Barendrecht - Op zaterdag 24 augustus zette de Barendrechtse Voedselbank zijn vrijwilligers in het zonnetje. Sommige vrijwilligers weten nog van het begin, inmiddels vijftien jaar geleden. Toen draaide de Voedselbank nog niet zo professioneel.

Nu is het een geoliede machine. Het verdere bestuur bestaat uit Aad de Lange (voorzitter), Henk Heller (penningmeester) en Ingrid Filius (secretaris). Hun werk gebeurt achter de schermen. Het werk van de intakers is zichtbaar voor de cliënten, maar nauwelijks voor de buitenwacht. Hun nodige werk (financiële screening) zorgt ervoor dat de klanten voortaan wekelijks een pakket levensmiddelen mogen halen ; of niet.

Van diverse winkels mochten we voedsel voor het feestje gebruiken. Daardoor werden de klanten gelukkig niet tekort gedaan de afgelopen weken. Meerdere vrijwilligers bereidden salades of vlees. Koster Rob van de dorpskerk stelde spullen beschikbaar, zoals twee barbecues en de sausketel. Dit kwam hij brengen en ophalen. Top service!

Er was duidelijke sprake van saamhorigheid. En dat is maar goed ook, want er is werk aan de winkel. Er wordt verwacht dat de komende maanden het klantenaantal zal toenemen. Kent u/bent u iemand of een gezin dat financieel nauwelijks het hoofd boven water kan houden? Bel naar: 06-81512138 of mail naar: intake@voedselbankbarendrecht.nl

Meer berichten