Een topbedrag voor Stichting voor Sara
Een topbedrag voor Stichting voor Sara (Foto: PR)

Tennismarathon TV Smitshoek levert 'Voor Sara' topbedrag op

Jan J. Timmer

Tennisvereniging Smitshoek zamelde vrijdag en zaterdag in 24 uur tijd liefst 10.092 euro in voor Stichting 'Voor Sara'. Het bedrag wordt ingezet om nog beter onderzoek te kunnen doen naar de zeldzame spierziekte MDC1A.

Barendrecht - . "Acht jaar geleden organiseerden we al eens een 'tennismarathon' voor een goed doel", vertelt Chantel van Rosmalen, één van de drijvende krachten achter de dit weekeinde gehouden actie. "We merkten dat er op de club nog steeds werd gesproken over die marathon van 2011, reden om weer eens iets dergelijks op touw te zetten. We zochten een relatief 'klein' goed doe, het liefst in de buurt. 'Voor Sara' sloot daar perfect bij aan. Sara en haar ouders wonen in Dordrecht. Haar vader en moeder hebben de stichting opgezet om in een tijdsbestek van vijf jaar 500.000 euro op te halen voor onderzoek naar MDC1A, een spierziekte met in Nederland een kleine patiëntengroep. Sara is één van de kinderen die aan MDCA1 lijdt. "Het is onze droom dat Sara ooit behandeld kan worden en minder beperkt wordt door haar spierziekte", vertelt haar vader Bram. "We dromen dat ze ooit leert lopen, met vriendjes kan buitenspelen en kan dansen. We hopen dat ze later zelfstandig kan leven en onbezorgd oud kan worden. Als dat lukt, lukt het ook voor al die andere kindjes met deze spierziekte."

TV Smitshoek haalde vrijdag en zaterdag alles uit de kast om een mooi bedrag op te halen. Liefst 55 leden gingen de baan op om op die manier geld te genereren. Ook diverse sponsors deden een duit in het zakje en de clubvrijwilligers stonden paraat om iedereen het tennisetmaal goed door te laten komen. "Daarnaast waren er optredens van Annemarie Boekelmans en Andrew Dean, was er 24 uur een deejay van evenementenbureau Ohio present en kwam Jamie langs om een dansje te doen met deelnemers en publiek", vertelt Chantel van Rosmalen. "En ook de muziekbingo en een speciale quiz waren erg leuk!" Sommige tennissers waren zó enthousiast dat ze gedurende de gehele marathon op het TV Smitshoek-complex te vinden waren!. "Drie kwartier spelen, een kwartiertje rusten en dan de baan weer op", glimlacht Chantel van Rosmalen. "Daar neem je je petje diep voor af! We kijken dan ook terug op een pracht event en zijn trots op de cheque die we mochten overhandigen aan de vader van Sara. We hoopten op 5.000 euro, het werd het dubbele!"

Meer berichten