Foto:

Het Kruispunt viert 25-jarig bestaan met groot gratis evenement

Barendrecht - Op zaterdag 14 september is het zover: Dan viert Het Kruispunt haar 25-jarig bestaan met de opening van het culturele seizoen. Voor Het Kruispunt staan twee podia waarop artiesten als Jim Bakkum, VOF de Kunst, The Bentleys en Sita (als Doornroosje) een voorproefje geven van hun voorstelling die in seizoen 2019-2020 in Theater het Kruispunt te zien is.

Maar er treden ook lokale amateurverenigingen op, de winnaars van Talent Stage laat van zich horen en DJ Perry zorgt voor de tofste muziek. De presentatie is in handen van 'jakhals' Sjoerd van Oortmerssen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Maak een rondje over de culturele markt op de Middenbaan en laat je inspireren en informeren door de vele (culturele) organisaties die Barendrecht rijk is. Kom een hapje eten of drinken op het terras van Spruit eten & drinken.

Tijdens de culturele opening is er niet alleen iets op de twee buiten podia te zien, maar zijn er ook allerlei andere activiteiten. Zoals schminken, een meet & greet met Elmo, schuif aan bij de voorstellingen van Het Kleurfeest in de Bibliotheek en geniet van Hakim op het trappodium. Neem een kijkje in de studio van Exxact Barendrecht en ga op de foto in de bibliotheek van toen.

Hakim op z'n best is een interactieve show voor de kleine maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen. Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en één nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met Hakim op z'n best is alles mogelijk. Hakim is bij het grote en kleine publiek bekend door zijn rol in Sesamstraat.

Een muzikaal tekenavontuur! Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk.

Heb je een interessant nieuwtje wat je wilt delen via de pers, maar weet je niet precies hoe je een goed persbericht schrijft? Digitaal Dagblad geeft een workshop persberichten schrijven waarin je alle ins en outs leert. Aan de workshop 'persberichten schrijven' zijn geen kosten verbonden. Van tevoren inschrijven is wel verplicht, via emailadres rene.dons@digitaaldagblad.nl.

Tussen 10.00 en 17.00 uur doet Exxact Barendrecht verslag van alle activiteiten in en rond Het Kruispunt tijdens de start van het Culturele seizoen. Ben jij benieuwd hoe radio wordt gemaakt? Exxact Barendrecht zet de deur voor je open en kijk mee tijdens de liveuitzending. Je bent van harte welkom!

Weet je het nog? Kaartenbakjes, boeken afstempelen, de eerste computers… In de loop der jaren is er veel veranderd. Weer even terug in de tijd? Kom gezellig langs bij de photobooth en ga op de foto met oud bibliotheekmateriaal in 'De bieb van toen'.

Bezoek in het kader van 25 jaar Het Kruispunt de fototentoonstelling en ga mee terug in de tijd. Bekijk de transformatie van het gebouw door de jaren heen en herken je alle 25 covers van de theaterbrochures nog?

De fototentoonstelling is in samenwerking met de Historische Vereniging Barendrecht gerealiseerd. De tentoonstelling is van 14 september t/m 26 september gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Het Kruispunt.

Meer berichten