Foto:

ADVERTORIAL: Wat weet je over voedingssupplementen?

Sport je veel en ben je bezig met een gezonde voeding? Dan zijn voedingssupplementen een uitstekende aanvulling op je normale voeding. Een keuze maken uit de grote hoeveelheid voedingssupplementen is niet altijd makkelijk, daarom leggen we graag alles uit over de verschillende supplementen voordat je hiermee begint.

Wat zijn voedingssupplementen?
Voedingssupplementen zijn een aanvulling op je dagelijkse voeding. Ze zijn verkrijgbaar als poeder, pil, drankje of capsule en bevatten vitamines en mineralen. Er zijn drie verschillende supplementen: voedingssupplementen met maar één mineraal of vitamine, voedingssupplementen met meerdere vitamines en mineralen of nutraceuticals voedingssupplementen. De nutraceuticals bevatten bioactieve stoffen die een gezondheid bevorderende werking hebben. Welke je moet kiezen is afhankelijk van je persoonlijke levensstijl en doelstelling. Je hebt namelijk voedingssupplementen voor de gezondheid, spieropbouw en het uithoudingsvermogen.

Voedingssupplementen voor de gezondheid
Het binnenkrijgen van de dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen is vaak een uitdaging. Op sommige dagen lukt dat niet, kies dan als aanvulling voor een vitaminesupplement. Welk vitaminesupplement het meest geschikt voor je is, is afhankelijk van jouw persoonlijke levensstijl. Onderzoek hoeveel vitamines in je dagelijkse voeding zitten om zo de beste keuze voor een vitaminesupplement te maken. Hierbij kun je denken aan de meest bekende vitamine C dat voor een goede weerstand zorgt. Eén van de meest populaire vitamines is D3 die het lichaam zelf aanmaakt door middel van voedsel en zonlicht. Uiteraard zijn er ook voedingssupplementen beschikbaar met een combinatie van de meest belangrijke vitamines en mineralen.

Voedingssupplementen voor gewichtstoename
Wil jij een gewichtstoename bereiken? Dan kun je het beste kiezen voor een weigt gainer. Dit zijn voedingssupplementen die jouw gewichtstoename bevorderen. Weight gainers bevatten een combinatie van koolhydraten en eiwitten die ervoor zorgen dat je meer koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Afhankelijk van je doelstelling kun je de weight gainer tijdens maaltijden, voor of na het sporten drinken.

Voedingssupplementen voor meer spiermassa
Wil je meer spiermassa? Dan is een eiwitshake het meest geschikte voedingssupplement. Eiwitshakes zijn gemaakt van eiwitpoeder en meng je met water of melk zodat het een shake wordt. Eiwitten bevatten aminozuren die de bouwstenen van je spieren zijn en helpen bij de groei van je spieren. Tevens kan het een goede aanvulling zijn voor je dieet. Ook voor eiwitshakes geldt dat je deze tijdens maaltijden, voor of na het sporten kunt drinken.

Voedingssupplementen voor het uithoudingsvermogen
Ben je een fanatieke sporter? Je kunt jouw uithoudingsvermogen dan bevorderen met creatine. Creatine verhoogt de energievoorziening van de spieren waardoor je ook voor meer spieropbouw zorgt. Creatine is een zogenaamde organische stikstofverbinding dat ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het zorgt voor een energievoorraad tijdens bijvoorbeeld krachtinspanningen. Ook hier geldt weer dat – afhankelijk van je doelstelling – je creatine tijdens maaltijden, voor of na het sporten inneemt.
Hoe je het went of keert, elke (fanatieke) sporter kan altijd voedingssupplementen gebruiken als aanvulling op zijn of haar dagelijkse voeding. Het is wel belangrijk om eerst vast te stellen wat je dagelijks aan vitamines en mineralen binnenkrijgt. Hierdoor kun je een goede keuze te maken voor de benodigde extra vitamines en mineralen maken om jouw persoonlijke doelstelling te bereiken.

Meer info: https://www.body-supplies.nl

Meer berichten