Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Jos Vis: ik was erbij!

  Column

We kennen allemaal ongetwijfeld  momenten die je  niet had willen missen. De afgelopen weken had ik veel van die momenten.

De Doorkomst in Barendrecht van de Roparun was zo'n moment. Wat een saamhorigheid en betrokkenheid . Je ziet mensen die zich inzetten, klappen, aanmoedigen, muziek maken. Tranen van geluk en emotie die elkaar afwisselen.

Nog zo'n moment.  De Barendrechtse  popband Vivid had mij gevraagd om hun eerste EP te komen uitreiken. De band  was begin jaren tachtig een van de bandjes die zich hadden aangesloten bij SAMBA (Stichting Amateur Muziek Barendrecht). Deze (non-profit) stichting, waarvan ik voorzitter was, exploiteerde een oefenruimte waar muzikanten konden repeteren.  De kern van Vivid (Nico Laban, Arie Kees Kleinjan, Kees van Wuijkhuijse en Inge Flohr) musiceren nog steeds en hebben onder de naam 3.0 Vivid een heuse EP uitgebracht. "Colours" heet de EP en deze titel dekt volkomen de lading van  wat er op het schijfje staat: een kleurrijk palet aan zang, muziek en teksten. Dat juist ik als oud-voorzitter van Samba gevraagd ben om die eerste EP uit te reiken, ja dat is super.

Tussendoor heb ik nog samen met mijn buren een zogenaamde VVE burenklusdag gehad. Een dag waarop gezamenlijk had wordt gewerkt. Dit alles in een familiare sfeer met koffie, lunch en naborrel. Het mes snijdt aan 2 kanten, enerzijds blijven onze appartementen up to date en anderzijds verhoogt het de samenhorigheid.

Verder heb ik bij Cultuur Lokaal  een avond gepresenteerd waarbij leerlingen en docenten nummers speelden van de l.p. "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" van The Beatles. Een avond waar jong en oud van genoten hebben

Allemaal momenten waarvan ik met trots kan zeggen: ik was erbij!

Reageer als eerste
Meer berichten