Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Een Veilig Barendrecht

  Column

Afgelopen zaterdag was het Veiligheidsdag in Barendrecht. Ondanks, of dankzij, het mooie weer was er weer veel bezoek om te genieten van diverse demonstraties die allen iets met veiligheid te maken hadden. Van diefstallen, branden, tot en met heuse arrestaties. Jammer dat er hierdoor waarschijnlijk minder bezoekers aan de Kunstmarkt op het Doormanplein waren. Iemand liet weten 'dat ze dan ook geen twee evenementen op één dag moeten plannen'. Gezien mijn column uit september ben ik het hier van harte mee eens, maar daarvoor is dus nog steeds geen oplossing gekomen. Een herhaalde oproep voor iemand die handig is met apps en websites!

'Alsof het nog niet genoeg was, hoorde ik 's avonds sirenes'

Even nog terug naar veiligheid. Dat ik bijna niets meekreeg van de Veiligheidsdag kwam juist doordat ik in de file stond door een heel onveilig in brand staande kraanwagen op de A15, nadat ik mijn zoon met zijn vrienden naar een scoutingactiviteit had gebracht. Gelukkig waren brandweer en politie in grote getale aanwezig.

Tijdens een hardlooprondje later op de middag kwamen politie en ambulances en een traumahelikopter voorbij richting Carnisselande voor verlenen van medische hulp. Alsof het nog niet genoeg was, hoorde ik 's avonds sirenes en kwam er nogmaals een traumahelikopter over. Dit bleek later een ernstige aanrijding van een fietser op de Achterzeedijk te zijn. Zo zie je maar, (on)veiligheid is overal om je heen.

Gelukkig wordt Barendrecht deze zomer voor fietsers weer een stuk veiliger gemaakt. We moeten er even wat onveiligheid met rare oversteken voor doorstaan, maar dan liggen er zowel bij de beroepscampus Dierensteinweg als bij het zwembad nieuwe rotondes die al het verkeer veilig langs elkaar gaan leiden. Dus lekker op vakantie gaan en terugkomen in een veilig Barendrecht!

Tanja de Jonge

1 reactie
Meer berichten