Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Minder berusten en meer DOEN!!!

  Column

In mijn eerste column voor deze krant heb ik een pleidooi gehouden voor bewaakte fietsenstallingen, bemand door vrijwilligers. De aanleiding was het stelen van de fiets van mijn kleindochter en die van anderen uit de fietsenstalling van haar school. Nu een jaar later is wederom haar fiets gestolen bij school. Ook negen medescholieren konden lopend naar huis. En weer heeft de camera zijn werk gedaan. De camera wel ja!. Te zien is dat twee personen liefst vijf maal achterelkaar ieder een fiets meenemen. Fietsen die gewoon op slot stonden. Voor de twee was dat geen probleem. Nou zou je denken dat niet alleen de camera het heeft geregistreerd, maar ook de diegene die achter de camera zit. Fout!. Er zit helemaal niemand om naar de camerabeelden te kijken?!. Dat is toch ongelooflijk, waarom dan die camera's?

En weer heeft de camera
        zijn werk gedaan

Sterker nog de ramen die uitzicht bieden op de fietsenstalling, daarvan zijn de gordijnen helemaal potdicht. Er staat ook geen hek rondom de fietsenstalling dat op slot kan, waardoor de fietsen toch iets veiliger staan. Alhoewel, dat is niet helemaal waar. Er is wel degelijk een fietsruimte die keurig is afgesloten.
JA ……… voor de docenten!. Zij kunnen wel hun fiets achter slot en grendel stallen. (Ter info een dag later zijn er wederom fietsen ontvreemd)

Gelukkig kon er al na 5 dagen aangifte bij de politie worden gedaan, een hele troost. Ook al zo iets wat in het voordeel werkt van de dieven.

Het wordt langzamerhand toch eens tijd dat er iets aan dit herhaalde probleem wat gedaan wordt. Zet bijvoorbeeld een hek rondom de fietsenstalling met een deur die op slot kan en met een bewaker. Zet vrijwilligers achter de camera en doe de gordijnen open.

Minder berusten en meer DOEN!!!

1 reactie
Meer berichten