Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Nieuws?

  Column

Door Tanja de Jonge

Al enige tijd zit ik naar mijn scherm te staren. Wat zal ik deze keer in mijn column vergaren?

Ik zou het kunnen hebben over kleine mensen, die in deze tijd denken aan enorme wensen. De tabbertman uit Spanje loopt weer rond. O, o, o, als hij ook maar bij hen langskomt. Ze zijn toch het hele jaar lief geweest? Nou, dat wordt me weer een feest. Kijk uit met flauwe grappen over Piet. Daarmee doe je mensen verdriet. In Dokkum hadden ze daar wat op gevonden, maar komend weekend krijgen de tegenstanders daar toch een tweede ronde. Maar ja, mijn column collega schreef al vorige week, hoe hij tegen het sintfeest keek.

'Dan hebben we nog
#MeToo'

Dan hebben we nog #MeToo. Dat leek in eerste instantie wat klein gedoe. Maar de één na de ander sneuvelt, want het blijkt dat hij (sorry mannen, maar het zijn bijna alleen maar jullie sexe) met vele anderen keuvelt. Lang onderdrukt door de macht van een positie, nu ingehaald door een hashtag-actie. Het lijkt aan Barendrecht voorbij te gaan, dus ook over #MeToo geen nieuws om te verslaan.

Deze week was er een bericht over de besteding van de Klijnsma-gelden. Wat dacht onze wethouder Van der Linden toen ze van Nieuwsuur belden? Yes, mooie kans om mijzelf als lijsttrekker te profileren?

Onduidelijk is nu of de Barendrechtse minima van de Klijnsma-gelden profiteren. Maar ik heb een idee om het tij te keren. Geef een extra december uitkering aan allen die het moeten ontberen. Het doet misschien even zeer, maar daarna is het geen nieuws meer.

En net wanneer ik begin te denken, wat ik mijn lezers moet schenken. Roep ik 'das ist toll'. Weer een column vol.

Meer berichten

Shopbox