Foto: Arco van der Lee

Onderneem het

  Column

Onze BAR-regio (nee ik ga hier niet in op de zinloze discussie of onze gemeente in de BAR-samenwerking moet blijven, het rapport van een gerenommeerd onderzoeksbureau zegt voldoende over deze prima functionerende organisatie) zit bomvol ondernemers. Succesvolle, innoverende, vernieuwende en betrokken ondernemers. Dat bleek wel weer bij de ondernemersprijzen BAR. Ik zit bij Toffe Peer Award, de leukste jury met de leukste kandidaten, al zeg ik het zelf. Alleen al bij onze prijs waren zo'n twintig nominaties. Ook bij de andere awards lagen de nominaties op deze of nog hogere aantallen. Vaak aangedragen door andere ondernemers omdat ze goede of mooie ervaringen met de genomineerde hebben.

Bij onze prijs waren zo'n twintig nominaties

Het leuke van jurylid is dat je met een selectie van deze ondernemers gesprekken hebt over hun onderneming en ondernemerschap. Bij de laatste drie finalisten bezoeken we de organisatie om met eigen ogen te zien hoe ze het doen. Dat zijn stuk voor stuk indrukwekkende bezoeken.

Dan komt het moment dat de jury de winnaar van de award moet selecteren. Je kan je voorstellen dat dit pittige discussies zijn. Alle finalisten verdienen het en allemaal doen ze bij onze award mooie dingen voor de samenleving. Ongevraagd, om niet en, helaas vaak nog, ondergewaardeerd. Publieksstemmen helpen bij de keuze, dit jaar meer dan 5.000! Uiteindelijk volgen er vijf gelukkige winnaars. Vanavond reikten we de awards uit aan: Theehuys Polderzicht , Growwizzkid, Zusss, Thod Binder en Jurriën Smeets. Allen van harte gefeliciteerd!

Hopelijk maken jullie het de jury's volgend jaar nog moeilijker. Hierbij een oproep om ook sociale en maatschappelijke ondernemers te nomineren. Zij ontbreken nog in de lijstjes. Terwijl ze ook zulk mooi werk doen in onze BAR-regio.

Meer berichten