Foto: Arco van der Lee

Voor de volle 100%

  Column

Column

De door de gemeente en diverse veiligheidsorganisaties georganiseerde veiligheidsdag werd goed bezocht. Een informatief en zeer nuttig evenement werd dit keer gehouden op het Middeldijkerplein. Wat mij betreft lag het succes van deze dag in het kleinschalige. Daardoor was het makkelijker om informatie te krijgen en ook demonstraties van dichtbij mee te maken. Het Middeldijkerplein bleek bij uitstek een geschikte en volwaardige locatie voor een dergelijk evenement, terwijl normaliter de activiteiten in het centrum van Barendrecht plaatsvinden.

Actief in het centrum van Barendrecht waren vorige week de weergoden. Met bakken tegelijk werd het water in korte tijd over "oud" Barendrecht uitgestort. Veel wateroverlast op de straten, in tunnels en kelders. De grote hoeveel water kon niet worden verwerkt door het riool. Daardoor was er op vele plaatsen hulp noodzakelijk. De brandweer had zijn handen vol om het water weg te pompen. Vele buurtbewoners kwamen elkaar te hulp om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Computers, games en social media bestonden even niet meer. Samen als tegenstander tegen het sterke water. Het leek wel een soort "monsterverbond". Barendrecht haalde zelfs het landelijke nieuws met de "watervaltrappen" van het station. Voor de inwoners van Carnisselande was het dit keer overigens wel prettig dat deze "weersactiviteit" hun neus praktisch voorbij ging.

Actief was het de laatste 7 weken ook onophoudelijk op social media , sites en in dagbladen. Dit allemaal naar aanleiding van het na de gemeenteraadsverkiezing gestarte formatieproces voor een nieuw college van Burgemeester en Wethouders in Barendrecht. Bakken vol kritiek, loftuitingen, reactie op reacties, zonder kennis van zaken hebbende opmerkingen en insinuerende uitingen. Velen behorend tot welke politieke richting dan ook hebben daarin veel tijd in gestoken. Maar het heeft zowel voor de winnende verliezers, als voor de verliezende winnaars niet de echt oplossing teweeg gebracht. Hopelijk gaat het vanzelf weer over en gaat men eensgezind zich weer inzetten voor de Barendrecht. Niet voor 45% of 55%, nee voor de volle 100%.

Meer berichten