Oproep

  Column

Vorig weekend enorm genoten van de prestaties van onze wielrenners. Zij waren op het WK wielrennen duidelijk aanwezig. Medailles en titels werden behaald. Men toonde ondubbelzinnig aan dat met de juiste instelling en teamwork topprestaties niet kunnen uitblijven. Ze verdienen het om in de spotlight te staan.

Dat geldt uiteraard ook voor de vele sporters in Barendrecht. Op verschillende niveaus wordt prima gepresteerd. Het sportklimaat in onze gemeente is gewoon goed. Top- en breedtesport gaan hand in hand. De faciliteiten zijn zo goed als optimaal, waardoor ook prestaties niet uit kunnen blijven. Gelukkig blijven die prestaties niet onopgemerkt. Elk jaar worden door de gemeente de jeugdkampioenen op grootse wijze gehuldigd en de "oudere" sporters krijgen hun beloning tijdens het jaarlijkse sportgala.

Het sportgala stond enige tijd geleden centraal bij het Barendrechtse Sportcafé. Onder leiding van de sportcoaches werd in opdracht van de gemeente van gedachte gewisseld over het format. Nieuwe ideeën en aanbevelingen gingen over de tafel. Allemaal met de insteek om zoveel mogelijk sporters te kunnen nomineren om tot de juiste kandidaten te komen voor de te vergeven titels. Het resultaat zou worden uitgewerkt en worden besproken met jury en de wethouder. Tot heden heb ik van de uitkomst nog niets gezien of gehoord. En het is toch al oktober! Om inderdaad het aantal genomineerden uit te breiden, zal toch het sportgala minimaal onder de aandacht van velen moeten worden (15 februari) gebracht. Na enig speurwerk vond ik op de gemeentesite de aankondiging van het Sportgala 2019 met de oproep om sporters te nomineren. Opvallend in het bericht was dat er een nieuwe categorie is namelijk: de gehandicapte sporter van het jaar. Hulde daarvoor. Verder op het eerste gezicht geen verandering.

Dus beste lezers bezoek eens de site van de gemeente Barendrecht en klik op nieuws. Zoek de aankondiging voor kandidaten voor het sportgala en vul het formulier in. Anders gebeurt er niks en dat verdienen de sporters niet. Vandaar deze oproep.

Meer berichten