Foto:

Winnen

  Column

We kunnen de komende weken weer allemaal aan de slag. De blauwe enveloppe is weer binnen. Controleren, verzamelen, berekenen en hopen op een mooi bedrag.

Hopen op een mooi bedrag zit er voor de gemeente Barendrecht niet in. Want tijdens de laatste raadsvergadering werd bekend gemaakt dat er een financiële strop is. Een flinke zelfs bleek na veel aandringen. Wat dat voor de burgers gaat betekenen is vooralsnog niet bekend. De gegevens daarvan moeten eerst nog verzameld en worden berekend. Overigens werd de bedoelde vergadering "verslagen" als een voetbalwedstrijd. Een verslag waar het meer om winnen ging, dan om de inhoud. Het gaat om verlies en om dat zo laag mogelijk te houden, moet je denk ik toch met zijn allen de schouders er onder zetten.

Over scoren gesproken. Vorige week ging de film "Het Geheim van Sophia" in première. In maar liefst zeven uitverkochte zalen in Pathé de Kuip. Het is een film met een duidelijk Barendrechts tintje. De film is bedacht en geschreven door Danny Bliek, geregisseerd door Yvonne van der Haven en zangeressen van Kid Bizz verleenden hun medewerking, evenals Ellen Barendregt. De film is het bekijken meer dan waard. Voor de inhoud verwijs ik u graag naar de site: hetgeheimvansophiadefilm.nl. In de na de première verschenen dagbladen werden onze dorpsgenoten niet genoemd. Wel landelijke beroemdheden. Scoort en verkoopt waarschijnlijk beter. Daarmee worden een heleboel mensen ten onrechte benadeeld. Sterker nog, zonder die mensen geen film. Daarom wil ik bij deze Danny en Yvonne alvast nomineren voor de titel: "Barendrechter van het jaar 2019".

Nomineren is gelukkig ook weer veelvuldig gedaan voor het Sportgala (vrijdag 15 februari in Het Kruispunt). Tijdens dit jaarlijks terugkerende gala zet de gemeente Barendrecht veel sporters in het zonnetje. In maar liefst zeven categorieën zijn titels en eer te verdienen. De lijst van de genomineerden werd vorige week bekend gemaakt. Een lijst die goed weergeeft dat er in onze gemeente een gezonde sportklimaat heerst. De jury heeft de zware taak om uit de prachtige lijst de juiste winnaars te kiezen. Ben benieuwd wie er gaan winnen.

Meer berichten