Foto:

Genieten

  Column

Van tijd tot tijd is het altijd prettig om te onthaasten en er tussenuit te gaan. Weg van de dagelijkse beslommeringen. Weg van de (op de persoon gerichte) politieke spelletjes. Weg van het moeten en onbegrip. Gewoon even lekker weg. U herkent het ongetwijfeld. Tien dagen vertoeven in een zonnige omgeving van rust en gezelligheid. Waar niks moet en (bijna) alles mag. Het nieuws het nieuws laten.

Zo gezegd, zo gedaan en het was heerlijk. Verstand op nul en genieten. Elkaar ruimte geven om te ontspannen en te feesten. Nou dat hebben we gedaan, samen met de andere gasten uit verschillende landen. We hebben met zijn allen in het Resort zelfs Kings Night gevierd. Liedjes als "Heb je even voor mij", "Leef" en "links rechts" werden spontaan uit volle borst meegezongen en zorgde voor de traditionele polonaise. Geen liefhebber van de liedjes? Maakte niet uit. Je deed gewoon mee. Aan het slot klonk zelfs het Wilhelmus. Het gaf je een warm thuisgevoel. Zonder zorgen voor de dag van morgen.

'Toch kwam die dag van morgen eraan'

Toch kwam die dag van morgen eraan. Inderdaad na tien dagen. Gewoon weer naar huis. Op weg naar wat je niet had gemist, maar waar je niet om heen kan. Toch met ook een beetje hoop dat er iets is veranderd. Dus thuisgekomen de kranten en sites bekeken voor nieuw nieuws. Kijken of je iets hebt gemist. Nou helemaal niets!

Het afval scheiden is nog steeds hot. Ook politieke vragen over van alles en nog wat worden nog steeds gesteld. En nog steeds gaat het niet om het antwoord of de oplossing, maar om aandacht. Welkom thuis!

Gelukkig staat er komende vrijdag (10 mei) in Barendrecht een evenement op de agenda. Een evenement waarvan iedereen kan gaan genieten. Ik heb het over "The Battle of the Beuk". Poppodium de Beuk heeft namelijk iets leuks bedacht. Een wedstrijd tussen bandjes. In drie voorrondes telkens 2 bandjes die strijden om een finaleplaats. Welnu, die finale is komende zaterdag met drie winnaars uit de voorrondes. Vanaf 21.30 uur gaan "de Barendrechtse bandjes: "Fosvor Vanish", Burning Sensation" en "Red Lights" strijden om de prestigieuze titel "The Masters of the Beuk". Iedereen is van harte welkom om die muzikale strijd te komen aanschouwen. Sterker nog je kan zelfs mede bepalen wie er gaat winnen.

Uiteindelijk toch weer fijn om in Barendrecht te zijn. Ik ga in ieder geval om te genieten.

'Een evenement waar iedereen van kan gaan genieten'

Meer berichten