Foto:

Aan de slag dus

  Column

De vakanties zijn helaas voorbij. Het dagelijks leven moeten we weer oppikken.

De scholen zijn weer begonnen. Nou dat was direct te merken zeg. Auto's blokkeerden de weer de weg bij de ingang van scholen. De kinderen waren na zo'n lange vakantie uiteraard te moe om lopend naar school te gaan. De nog fitte kinderen lieten zich ook weer zien op de weg. Fietsend werd de hele breedte van de weg benut. Met andere woorden daar waren de traditionele spandoeken niet voor nodig.

Brochures en Facebook berichten ons wat er de komende tijd op de agenda staat.

In mijn agenda staat het komende Songfestival daar niet bij. Dat feestje in Rotterdam is naar het zich laat aanzien, alleen maar voor de mensen met een dikke portemonnee. Feest voor iedereen heet dat! Er is zelfs een bijdrage van het Rijk gevraagd. Van ons dus. Ergo het zou dan gratis moeten zijn toch?

De traditionele Nacht van Oranje kan ik schrappen in mijn agenda. Dit festijn (feest voor iedereen) moet wijken voor het Songfestival.

Ook de uitgifte van de mini-containers staat er niet in

Ook de uitgifte van de mini-containers staat er niet in. Ik woon namelijk in Albrandswaard en in een appartement. Bezoek aan het illegale strandje in Barendrecht heb ik ook niet genoteerd. Niet vanwege de stenen, nee de weervoorspellingen zijn namelijk niet zonnig.

Uiteraard is er wel ruimte gereserveerd voor een vliegreis naar een zonnig land. Nee geen vlucht met de KLM!

Trouwens in mijn agenda staat al weken een kringetje rond de datum 14 september. Zaterdag dus! Waarom? Dat zal ik u vertellen.

Op die dag wordt het culturele seizoen op grootse wijze in en rondom Het Kruispunt geopend. Landelijke en lokale artiesten gaan zich die dag presenteren. Zij doen dit op de twee podia die op het (bijna) elke dag gewijzigde plein staan opgesteld.

In Het Kruispunt zelf is ook een mooi programma samengesteld. Dit allemaal in het kader van het 25 jarig bestaan van het theater. Zo is er voor de kinderen veel te doen in de bibliotheek. Is er een workshop objectieve persberichten schrijven bij het onafhankelijk Digitaal Barendrechts Dagblad. Een mooie fototentoonstelling en de mogelijkheid om ook zelf op de foto te gaan.

Tenslotte wil ik nog even vertellen dat u, naast al de mooie en leerzame zaken ook zelf radio kan gaan maken. Exxact Barendrecht zet namelijk tussen 11.00 en 17.00 uur haar studiodeuren open. Daar binnen gekomen kunt u de mooie studio bekijken en de programmamakers van de omroep aan het werk zien. Maar dat is niet alles. Nee, u mag zelf radio komen maken. Zelf een item verzinnen, uitvoeren en presenteren! Een unieke kans. Aan de slag dus!

Meer berichten