Het leven is onrechtvaardig

  Cultuur

In de zomerperiode is er voor de thuisblijvers vaak niet zo veel te doen. Daarom organiseren wij een drietal gespreksavonden, bedoeld voor mensen die graag over het leven nadenken. Mensen dus, die niet alles als vanzelfsprekend aannemen.

Voor de komende zomerperiode is gekozen voor het thema: "Het leven is onrechtvaardig"; naar het gelijknamige boek van de belangwekkende Oostenrijkse filosoof Thomas Macho. Het boek verscheen in oktober 2017. Om deel te nemen aan de zomercyclus hoeft men het boek niet gelezen te hebben. Met de gegeven inleiding komt de discussie vanzelf op gang.

En wat bedoelen we met dit thema? Er is armoede, ongelijkheid, geweld en ziekte in de wereld. Er zijn natuurrampen. Velen komen om van de honger. En uiteindelijk wacht iedereen de dood. We zien en weten dat. We zien iedere dag hoe velen het zoveel slechter hebben dan wij. Valt dit te begrijpen? En kun je er echt iets aan doen?

De "zomercyclus 2018" beoogt voor gelovigen en niet-gelovigen de aard, de ernst en de complexiteit van het probleem van "onrechtvaardigheid" tot leven brengen. De cyclus staat onder leiding staat van Maarten van Boekel en Cees Romkes.

We beginnen woensdag 13 juni 2018 om 20.00 uur. Plaats van samenkomst: De Ontmoeting van de Dorpskerk (vanaf 19.45 uur is de zaal open en er is dan koffie). Iedereen is van harte welkom. Van tevoren opgeven hoeft niet.

De twee vervolgavonden (in juli/augustus 2018) worden in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Meer berichten