Bijzondere aanwinst voor CultuurLocaal

  Cultuur
Foto:

Barendrecht - De muziekinstrumenten die CultuurLocaal gebruikt in de leslocatie en voor verhuur aan leerlingen zijn eigendom van de Stichting Instrumentenfonds CultuurLocaal. Deze stichting zorgt voor het onderhoud van de instrumenten en voor aanschaf van nieuwe instrumenten. Onlangs kon het Instrumentenfonds een bijzondere aanschaf doen: een basklarinet.

Klarinetdocente Monique Kruijdenberg is zeer gelukkig met deze investering, die op haar verzoek tot stand kwam. "De basklarinet is een mooi instrument. Het voegt echt iets toe als je een blazersensemble samenstelt, zo'n diepe klank kan je met de "normale" instrumenten niet bereiken. Voor leerlingen is het leuk als ze de basklarinet een keer kunnen uitproberen, zonder er zelf een te moeten kopen."

De basklarinet, een Selmer Bundy, werd 2e hands aangeboden voor een heel schappelijke prijs door Johan Jonker. Monique Kruijdenberg hierover: "Johan Jonker vindt dat de basklarinet te weinig te horen en te zien is en vraagt daarom niet te veel voor deze instrumenten".

Op het Festival CultuurLocaal op 16 februari beleefde de basklarinet zijn première bij CultuurLocaal in het Blaaskwintet van Mozart. Deze keer bespeelde Monique het instrument zelf, maar in de toekomst zullen ook leerlingen de kans krijgen.

Voor inlichtingen en inschrijven voor lessen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten