Foto: Hans van Oosterhoudt

Spookrijder

  Ingezonden

Barendrecht - Op de overgang van de Tuindersweg naar Veren Ambachtseweg wordt bij The Greenery een ovaal verkeersplein aangelegd. De werkzaamheden zijn al maandenlang aan de gang en het einde is nog niet in zicht. De verkeersafhandeling is rommelig en onoverzichtelijk. De wegaanduidingen zijn slecht leesbaar en soms geheel niet aanwezig of onduidelijk. Iedereen die regelmatig over dit weggedeelte reist, kent de situatie en houdt er rekening mee dat voorzichtigheid is geboden.

Als de avond valt wordt de situatie nog gevaarlijker door de slechte verlichting en ontbrekende belijning. Veel automobilisten rijden daarom op dit stuk weg met groot licht voor de eigen veiligheid. Je rijdt er immers tussen twee rijen betonblokken die niet opzij gaan. Het moest wel een keer fout gaan volgens de wet van Murphy en dat gebeurde dan ook. Op maandagavond 22 januari, op weg van Barendrecht naar Ridderkerk heel rustig met 30 km de rommelige ovaal ingereden. Zag ik dat nu goed? Kwam daar een vrachtwagen recht op mij afgereden? Lichtflitsen schoten over en weer en remmen was geboden.

Gelukkig mag en kan je daar niet hard rijden en beide voertuigen stonden op 15 cm van elkaar stil. Achter mij ontstond een file en de vrachtwagenchauffeur manoeuvreerde zijn vrachtwagen achteruit terug naar het juiste spoor. Gelukkig is het dit keer goed gegaan. Dat deze situatie niet de Schoonheidsprijs verdiend is een ding dat zeker is.

Wie is hier
verantwoordelijk voor?

Wie is hier verantwoordelijk voor als het echt fout gaat? Ridderkerk? Barendrecht? BAR? Laten we hopen dat er iets verbeterd wordt aan deze onveilige situatie. Grote verkeersborden en verlichting zou al helpen.

C.J.Gerrets
Barendrecht

Meer berichten