Adrie Poldervaart. (foto: pr)
Adrie Poldervaart. (foto: pr)

Poldervaart (BVV) voelt voldoening

  Sport

Barendrecht - Hoewel Barendrecht qua klassering niet meer is dan een middenmoter met lichte degradatiezorgen, kijkt trainer Adrie Poldervaart met een voldoening naar hoe zijn ploeg functioneert. "De groep heeft aan volwassenheid gewonnen."

Eerder dit seizoen koesterde Poldervaart nog enige twijfel toen contractverlenging ter sprake kwam. "Ik was er een tijdje niet helemaal van overtuigd dat de absolute wil om te winnen zich volledig in de ploeg had genesteld. Op basis van voetbalkwaliteiten heeft Barendrecht meer dan voldoende in huis, maar ik wil ook dat de mentale hardheid groot genoeg is. Na enkele verliespartijen achtereen, met de dikke nederlaag tegen Jong Sparta als dieptepunt, richtte het elftal zich op en zag je de jongens niet alleen herstellen, m,aar zelfs stérker worden. Dat deed me goed. Het was één van de redenen om hier graag ook komend seizoen te blijven werken. En daarmee heb ik ook meteen het grote verschil tussen dit seizoen en het vorige te pakken. Tóen betekende een achterstand bijna automatisch dat Barendrecht de wedstrijd verloor. Dit jaar hebben we laten zien dat we nog terug kunnen komen uit een moeilijke situatie. Dat gegeven wil ik komend jaar gaan uitbouwen. Barendrecht moet nog wat stoïcijnser en constanter worden."

De winst van het huidige seizoen zit hem volgens Adrie Poldervaart in het feit dat Barendrecht zichzelf meerdere systemen heeft eigen gemaakt en daarmee in wedstrijden kan variëren. "De spelers verdienen daarvoor een groot compliment, omdat er niets moeilijker is dan dat. Het zorgt ervoor dat Barendrecht veel moeilijker te bestrijden is dan in het verleden het geval was. Ook dat wil ik verder uitbouwen. Gelukkig blijft de spelersgroep voor het grootste deel intact en krijgen we er een paar gerichte versterkingen bij in de achterhoede en in de aanval. Uiteindelijk moet dat leiden tot een team dat zo dominant kan voetballen dat men op basis daarvan wedstrijden in zijn voordeel kan beslissen. Daarnaast wil ik nog wat harder en gerichter gaan trainen. Als al die elementen goed in elkaar passen dan kan Barendrecht een nog hoger niveau bereiken. Stappen die we collectief moeten maken, want succes vereist een hecht team."

Pasen

Komend Paasweekeinde wacht Barendrecht een dubbel programma met wedstrijden tegen HHC Hardenberg en Koninklijke HFC. "Duels waartussen één dag rust zit", verzicht Adrie Poldervaart. "Dat is pittig, maar we gaan de uitdaging aan. Trouwens: ook onze tegenstanders hebben met dat euvel te maken. We gaan er het beste van maken."

(door Jan J. Timmer)

Meer berichten