Zaterdag proefvaren bij kanovereniging Lekko

  Sport

Barendrecht - Kanovereniging Lekko, gevestigd aan de Waal tussen Barendrecht en Heerjansdam houdt op 13 mei vanaf 14.00 uur een Opstapdag voor mensen die willen kennismaken met het recreatief kanovaren.

Op dit moment telt de vereniging negentig leden, die veelal hun eigen boot in de nieuw gebouwde botenloods hebben gestald. De vereniging heeft een toerprogramma bijna het gehele jaar door loopt. Toertochten vinden ongeveer om de week op zowel zaterdag als zondag plaats, meestal met een lengte van rond de 20 kilometer, een afstand die met een beetje oefening al snel te bevaren is.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een roeivereniging varen de leden in eigen materiaal. Lekko beschikt tevens over een aantal boten waar door leden die nog geen eigen boot bezitten, gebruik van gemaakt kan worden. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat men later in eigen materiaal komt te varen.

Tijdens de opstapdag is een aantal verenigingsboten beschikbaar waarin onder begeleiding door geïnteresseerden kan worden gevaren. Er wordt het verschil uitgelegd tussen kajakvaren en varen in een open kano.

Lekko is gevestigd aan de Noldijk 73, ter hoogte van het spoorwegviaduct. De minimale leeftijd voor proefvaren is 15 jaar. Uiteraard dient u de zwemkunst machtig te zijn.

Zie www.kv-lekko.nl

Meer berichten