Alex Rekondie (midden).
Alex Rekondie (midden).

Alex Rekondie en Smitshoek houden hoop

  Sport

Barendrecht - Alleen een wonder kan Smitshoek nog rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse A opleveren. "We zullen dan zaterdag Zwaluwen met grote cijfers moeten verslaan en hopen dat Sliedrecht verliest", zegt speler Alex Rekondie. "Zolang er hoop is, ga ik ervoor."

Afgelopen zaterdag kreeg Smitshoek de kans om zijn uitgangspunt voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie te verbeteren, maar de Barendrechters gaven niet thuis tegen DFS in Opheusden. Een 3-1 nederlaag was het resultaat. Realistisch gezien zal de nacompetitie er aan te pas moeten komen om het vege lijf te redden. "Ik zal er alles aan doen om handhaving af te dwingen", zegt Rekondie strijdvaardig. "Komende zaterdag hoop ik weer in de basis te staan na mijn knieblessure. Ik doe er alles aan om die wedstrijd te halen en er ook daarna te staan. Ik wil straks per se goed afscheid nemen van Smitshoek. Ik heb hier ondanks de mindere resultaten een fijn jaar gehad."

Avontuur

Komend seizoen komt Alex Rekondie (24) uit voor RVVH, de zoveelste club op zijn conduitestaat. "Ik wissel inderdaad vaak", glimlacht de buitenspeler, die ooit bij EBOH in Dordrecht voor het eerst tegen een bal trapte. "Dat heeft alles te maken met mijn hang naar avontuur. Als er iets leuks langskomt heb ik snel de neiging om nieuwsgierig te worden en de uitdaging aan te gaan. Door die instelling heb ik inderdaad al heel wat verenigingen gehad, waaronder zelfs clubs in het buitenland. Zo heb ik een seizoen in Spanje gespeeld bij een club van Topklasse-niveau en voetbalde ik in Tsjechië op niveau Jupiler League. In Spanje kon ik me met mijn Antiliaans-Dominicaanse achtergrond prima verstaanbaar maken. In Tsjechië was dat lastiger. Ik was daar halve dagen in de weer met 'google translate' ha ha ha. Maar ook daar had ik naar de zin. Voor veel mensen uit het dorp waar ik woonde was ik overigens wél een bezienswaardigheid; ze hadden daar waarschijnlijk nog nooit een donkere dorpsgenoot gehad ha ha! Maar goed, ook dat avontuur heb ik overleefd! Da's het mooie van voetbal hè. Die sport kan je overal brengen.".

 Lijfsbehoud 

"Ik ga er van uit dat Smitshoek zich gaat handhaven in de Hoofdklasse", zegt Alex Rekondie. "Op een of andere manier zijn we als team naar elkaar toe gegroeid de voorbije tijd. "Waarom ik dan straks toch wegga hier? Heel simpel: RVVH kwam met een mooi aanbod dat ik niet wilde laten lopen."

(door Jan J. Timmer)

Meer berichten