Nienke Timmer. (foto: pr)
Nienke Timmer. (foto: pr)

Nienke Timmer wil naar het WK

  Sport

Barendrecht - Nienke Timmer heeft haar zinnen gezet op deelname aan het WK Atletiek. De 19-jarige atlete uit Barendrecht zal om zich te plaatsen een limiet moeten lopen op de 100 of de 200 meter.

"Ik had gehoopt om dat doel al te bereiken op het Open NK van afgelopen weekeinde in Terneuzen", vertelt ze. "Maar dat mislukte jammer genoeg. Ik wilde daar een pr lopen, maar de omstandigheden waren niet in mijn voordeel. De baan was 'zwaar'. Gelukkig komen er nog meer mogelijkheden om me te kwalificeren. Eind deze maand ga ik naar Zwitserland om daar in Notwill een nieuwe poging te doen tijdens een internationaal toernooi."

"Om me te plaatsen voor het WK dat in juli plaatsvindt in Londen zal ik sneller moeten lopen dan mijn huidige pr's. Die zijn nu 16.16 seconden op de 100 meter en 34.28 op de 200 meter. Dat moet kunnen." De Barendrechtse traint vrijwel elke dag om haar doel te bereiken. Op maandag, woensdag en zaterdag bij haar club CAV Energie en op vrijdag een hele dag op Papendal bij de nationale selectie. Ik train hard maar tegelijk ook gedoseerd", vertelt ze. "Vanwege spasmen in mijn lichaam kan ik niet te lange afstanden achtereen lopen. Daar worden mijn trainingen op aangepast, zodat er voldoende rustmomenten zijn. Vanwege mijn achtergrond is het logisch dat ik me gespecialiseerd heb op de sprint. Op de 100 meter is het vooral een kwestie van verstand op nul enm 'rammen'. Bij de 200 meter komt er ook een stuk tactiek om de hoek kijken. In het begin van de race ga je puur op kracht, daarna probeer je over te schakelen op souplesse om in de laatste vijftig meter álles uit je lijf te persen. Ik hoop met die instelling het WK te halen en ooit ook de Paralympics. De komende weken wordt wat dat eerste betreft meer duidelijk. Ik kan me gelukkig goed focussen. Natuurlijk voel ik de spanning, maar als ik eenmaal aan de start verschijn, verdwijnt die meteen. Dan wil ik los. Knallen!"

Studeren 

Naast haar atletiekcarrière houdt Nienke Timmer zich ook bezig met een MBO-opleiding Financiële Administratie. "Ik zit nu in het eerste jaar", vertelt ze. "Het gaat goed. Studeren is best te combineren met sport, vind ik. En zo'n opleiding is handig om achter de hand te hebben."

(door Jan J. Timmer)

Meer berichten