(foto: RVVH)
(foto: RVVH)

BVV Barendrecht onderuit tegen RVVH

  Sport

BARENDRECHT - Op een snikheet sportpark de Bongerd, met dus de nodige extra drinkpauzes, zorgde RVVH voor een geweldige stunt. De herhaling van de finale van vorig jaar tegen Barendrecht eindigde nu in een 1-2 zege voor Hercules dat Jesse Eggers en Stevie Soares zag scoren. Deze stand was bij rust reeds bereikt.

RVVH opende gevaarlijk met een schuiver van Guytano dos Santos net naast na verkeerd uitverdedigen bij de thuisclub. Toch kwam de tweede divisionist na tien minuten spelen aan de 1-0 voorsprong. De vrijgelaten Daniël Esajas kon een voorzet van rechts van Ramy Salem binnenkoppen. Na pogingen van weer Esajas en aan de andere kant Julian Agatowski was het na 20 minuten weer gelijk. De opgekomen Jesse Eggers kreeg de nodige vrijheid om vanaf een kleine 20 meter doeltreffend uit te halen, 1-1. Na een kansje voor Soares kwamen de Ridderkerkers na een dik half uur zelfs op voorsprong. Een goede contra attack bracht Soares aan de linkerkant in balbezit. Hij ging er met de bal vandoor en had Benjamin Martha eveneens voor assistentie nog naast hem. Soares ging een aantal verdedigers voorbij en schoot de bal resoluut achter keeper Roy Rondeltap, 1-2. Dit werd ook de ruststand

Na de rust probeerden de Bongerd bewoners het tij te keren, maar RVVH gaf eigenlijk geen krimp. Schoten van Danny Monster en Richard Stolte eindigden voorlangs de goal van Danny Spelde. De grootste kans was kort daarna misschien wel voor Esajas die werd aangespeeld in de zestien en zich knap vrij draaide om daarna de bal net naast het doel te schieten. RVVH bleek ook niet ongevaarlijk met Martha die Agatowski bediende, deze schoot echter naast. Halverwege deel twee weer een gevaarlijk moment toen Soares vanaf rechts de opgekomen Rodny Lopes Cabral bediende. Diens kopbal eindigde echter in de handen van keeper Rondeltap. Een kwartier voor tijd kreeg Barendrecht een kans met invaller Donny Navajas Sanchez echter de bal verdween naast. Uit de tegenaanval was er de grootste kans voor Hercules. Agatowski profiteerde van de geboden ruimte en wist Martha te bereiken. Zijn inzet kon echter nog net op tijd geblokt worden. In de slotfase aan beide zijden de nodige wissels. Ook Eggers kon net op tijd voorkomen dat invaller Moreno Marengo de gelijkmaker kon produceren. Zo ging de wedstrijd naar het einde en hield RVVH dikverdiend stand tegen de vooraf sterker geachte tegenstander.
Toen na ruim zes minuten blessuretijd scheidsrechter R.H. Karremans affloot was de Ridderkerkse ontlading terecht groot. RVVH had de finale bereikt om de VoetbalRijnmond cup ook Palace Casino cup genoemd. Deze wedstrijd staat gepland voor 2e Pinksterdag, 5 juni, om 15:00 uur op het veld van vv. Smitshoek. De tegenstander wordt de winnaar van ASWH-Heinenoord.

(door Theo Leenheer, RVVH)

Meer berichten