Vitesse A1 kampioen van de overgangsklasse

  Sport

Barendrecht - Vitesse A1 (korfbal) heeft zaterdag ten koste van Achilles de langverwachte titel binnengesleept. Na een zinderende wedstrijd trok Vitesse aan het langste eind (15-14). Hierdoor schaart Vitesse zich volgend seizoen in een rijtje van de zestien beste juniorenploegen van Nederland.

Achilles begon uitmuntend aan de wedstrijd. Waar bij de Hagenezen in de beginfase veel lukte, konden de Barendrechters het tempo niet bijbenen. De uitploeg kwam op een verdiende 1-5 voorsprong, mede doordat in die fase bij de Vitessenaren werkelijk niets lukte. In de brandende zon hield Vitesse toch het hoofd koel. Punt voor punt bracht de ploeg van coaches Mario en Dennis zich naast Achilles.

Waar de kracht van de Barendrechters lag, was de fysieke kracht die het over had op de opponent. De ploeg pakte rebound na rebound en bleef zorgvuldig zoeken naar de juiste kansen. De ploegen bleven wel gelijk op gaan. In de slotfase pakte Vitesse echter een gaatje van drie doelpunten. Met in het achterhoofd dat een gelijkspel genoeg was, moest Vitesse de wedstrijd volwassen uitspelen. Dat was wel aan de ploeg besteed. Twee minuten voor tijd wist het hele complex dat de titel in Barendrecht zou blijven. Een fenomenale sfeer langs de kant hielp de vermoeide ploeg door de laatste seconden heen. Na afloop barstte de vreugde los.

Achilles pakte het verlies uitstekend op en feliciteerde de ploeg met bloemen. Ook kregen de Barendrechters een mooie beker, lijst en nog meer bloemen. Van de huidige ploeg zullen vijf van de acht spelers de stap maken naar de senioren. Uit respectievelijk de A2 en B1 zullen coaches Mario en Dennis een team moeten samenstellen om volgend jaar in de hoofdklasse goed voor de dag te komen.

Meer berichten