Smitshoek dichtbij handhaving

  Sport

Barendrecht - Smitshoek heeft goede zaken gedaan in de finale van de nacompetitie door de uitwedstrijd in Groningen met 2-5 te winnen van Oranje Nassau. Aanstaande zaterdag, 3 juni, kan de ploeg thuis handhaving in de Hoofdklasse bewerkstelligen.

Smitshoek begon de wedstrijd zeer voortvarend. Al in de derde minuut kon Laurens Visser alleen op de keeper af na een dieptepass van Thijs Oomsen. De spitsschoof keurig de 0-1 binnen.  Na iets meer dan een half uur spelen was Visser wederom de gevierde man.  Hij tikte raak in de rebound van een schot van Nick van Katwijk: 0-2.  Om het feest compleet te maken knikte Visser kort voor rust de 0-3 binnen; een regelrechte hattrick!
Ondanks de waarschuwingen van trainer Frehe kwam Oranje Nassau al binnen een minuut in de tweede helft terug in de wedstrijd. Een corner werd door Max Blaauw binnen gekopt, 1-3. Er gebeurde uberhaupt veel in de eerste tien minuten van de tweede helft, want in de vijftigste minuut kreeg Oranje Nassau verdediger Rafael Tuankotta een rode kaart na een charge op Alex Rekondie. Nog geen minuut later maakte wederom Visser het verschil weer drie doelpunten. Verder dan 2-4 liet Smitshoek het niet komen. Smitshoek speelde de man-meer-situatie rustig uit, op zoek naar die vijfde treffer. Die kwam uit een strafschop, benut door Alex Rekondie. Met deze overwinning legt Smitshoek een uitstekende basis voor een langer verblijf in de Hoofdklasse.

Meer berichten