Virtual reality tijdens het sporten bij Aad van Loon

  Sport

Barendrecht - Leden van Aad van Loon Sport kunnen als eerste kennis maken met virtual reality tijdens het sporten. Tijdens een pilot van twee weken wordt dit nieuwe product van Life Fitness getest in het Barendrechtse sportcentrum.

"We hebben voor Aad van Loon Sport gekozen vanwege onze nauwe samenwerking en het enthousiasme waarmee nieuwe ontwikkelingen opgepakt worden", aldus Thomas Verhoeven van Life Fitness. "Het is voor ons belangrijk te weten wat de consument van deze nieuwe manier van sporten vindt. We hopen van de leden van Aad van Loon Sport gerichte feedback te krijgen waarmee we het product verder kunnen verbeteren."

De eerste reacties zijn zeer enthousiast. "Je zit er echt helemaal in", "je hebt niet het gevoel dat je aan het sporten bent" en "dit wil ik wel vaker doen". De komende twee weken staat de fiets met virtual reality spellen voor de pilot. Er zijn 2 testopstellingen. 1 wordt op dit moment gebruikt in de Verenigde Staten. De andere staat dus in Barendrecht. Remon van Loon wilde graag als testcentrum fungeren, mede vanwege zijn achtergrond in de IT. "Ik vind dit soort ontwikkelingen geweldig. Het is een publiek geheim dat ik persoonlijk fitness saai vind. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om het leuker te maken. Het spelen van een spelletje waarbij je lichaam de controller is, zorgt ervoor dat de tijd in ieder geval sneller gaat en je soms net een stapje harder doet."

Thomas vervolgt: "Of en wanneer virtual reality in deze vorm werkelijkheid wordt, is nog niet bekend. Dat is o.a. afhankelijk van de ervaringen bij Aad van Loon Sport. Maar dat gaming en sporten naar elkaar toegroeien, is wel zeker."

Meer berichten