Smitshoek blijft hoofdklasser

  Sport

Barendrecht - Met een duidelijk 6-1 overwinning op Oranje Nassau heeft Smitshoek zich alsnog gehandhaafd in de hoofdklasse. Daarmee kwam er nu zes jaar een waardig afscheid van hoofdtrainer Raymond Frehe.

Smitshoek, met de 5-2 uitoverwinning in het achterhoofd, begon misschien toch te makkelijk aan de laatste wedstrijd van het seizoen. De gasten uit Groningen lieten duidelijk blijken dat ze nog in een goed resultaat geloofden en zetten de gastheren direct onder druk. In de 7e minuut moest doelman Mike v/d Wijngaard al ingrijpen toen spits Max Blauw alleen voor hem verscheen. In de 14e minuut gebeurde dit op nieuw na zeer slecht verdedigen van back Patrick Fonseca, en ditmaal kwam de spits als winnaar uit de strijd en zorgde voor de vroege 0-1 waar de Groningers naar op zoek waren. In de 32e minuut viel de gelijkmaker van Laurens Visser.

De 2-1 kwam na rust op naam van Tom Achterberg, die na negen seizoenen zijn laatste wedstrijd voor Smitshoek speelde. Alex Rekondie zorgde op aangeven van Sean Verburg voor 3-1. De 4-1 viel via een eigen doelpunt na een ongelukkige kluts. Na wederom voorbereidend werk van Verburg zorgde Erwin Bravenboer voor 5-1, en even later waren de rollen omgedraaid. Na een prima steekpass van Bravenboer kon Sean Verburg de 6-1 binnen schieten. Daarna werd het tijd voor de 'applauswissels'. De oud-gedienden Gilliomar Leona en Tom Achterberg, die beiden vertrekken bij Smitshoek, werden onder luid applaus naar de kant gehaald. Zij werden vervangen door Damian van den Oever en Joren van der Linden.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sanders overheerste de tevredenheid. Ondanks de matige resultaten in de competitie, blijft Smitshoek in de hoofdklasse, een klasse waar het gezien de vereniging en de goede jeugdopleiding in thuishoort. Een mooi afscheid van trainer Raymond Frehe en zijn assistent Martin de Waard, die na zes overwegend succesvolle jaren vertrekken naar SC Feyenoord. Het is nu aan de nieuwe trainer Richard Middelkoop om, met een vernieuwde selectie, Smitshoek in de komende jaren ook in de hoofdklasse te houden.

Meer berichten