Foto: Dalton Lyceum

Dalton haalt recordbedrag op voor Roparunteams

  Sport

Barendrecht - De brugklasleerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht hebben een recordbedrag aan sponsorgeld opgehaald met de sponsorloop die op vrijdag 2 juni werd gehouden op de atletiekbaan van CAV Energie.

Terwijl de eerste zomerse dagen zorgden voor tropische omstandigheden renden de leerlingen zich die dag in het zweet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Roparunteam 11 Taxi Bakker Runners uit Barendrecht en Roparunteam 130 Team Running Blind uit Rotterdam.

Cheques uitgereikt

De leerlingen van het Dalton Lyceum, Eline Verschueren en Jitze van de Hoek die op individuele basis het meeste geld hadden opgehaald, reikten op donderdag 22 juni de cheques uit aan de vertegenwoordigers van Taxi Bakker Runners en Team Running Blind.

6.854,66 euro

Brugklas BT1D van Dalton Lyceum Barendrecht haalde het hoogste bedrag van de school op. Dit hoogste bedrag was maar liefst 857,45 euro. Het totale opgehaalde recordbedrag het Dalton Lyceum dat via de beide teams die gesteund werden, geheel ten goede komt aan Stichting Roparun was 8.524,66 euro, verdeeld over Taxi Bakker 4.127,33 euro en  Ropa Running Blind 4.127,33 euro. Een immens bedrag bijeengesprokkeld door brugklasleerlingen.

Slotavond Roparun

Vrijdag 23 juni werd tijdens de slotavond van de Roparun op spectaculaire wijze het eindbedrag van 2017 bekendgemaakt. De opbrengst van Roparun 2017 bedroeg uiteindelijk 5.497.643,00 euro. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels meer dan 73 miljoen euro opgebracht voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Meer berichten