Pieter Korteweg: derde seizoen bij Vitesse.
Pieter Korteweg: derde seizoen bij Vitesse. (Foto: Jan Timmer)

Vitesse: jong en enthousiast op weg naar mooie toekomst

  Sport

Barendrecht - Pieter Korteweg is vol enthousiasme begonnen aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van korfbalvereniging Vitesse. "Dit is een mooie spelersgroep hoor!"

Afgelopen zaterdag zag hij zijn spelers weer voor het eerst na zes weken 'zomerrust'. "We hebben er een trainingsdag van gemaakt die deels bestond uit een gezellig samenzijn met ruimte voor vakantieverhalen en dergelijke", vertelt hij. "Het middaggedeelte was korfbalgericht: oefeningen waarmee iedereen weer even aan de bal en het veld kon wennen. De komende weken gaan we ons gericht voorbereiden op het nieuwe seizoen." Vitesse wil graag de degradatie uit de eerste klasse van de zaalcompetitie wreken en beschikt over een selectie die die klus moet kunnen klaren. Korteweg wil echter niet teveel druk op zijn jonge ploeg leggen. "Het verhaal is simpel: in onze poule zijn zeker nog drie andere clubs met soortgelijke ambities. Een slechte dag kan fataal zijn in zo'n race. Ik ga er dus niets over roepen. Natuurlijk baalden we er met z'n allen ontzettend van dat we uit de eerste klasse vielen."

Feit is dat Vitesse over een veelbelovende spelersgroep beschikt met vrijwel alleen zelf opgeleide korfballers. "Je zag het voorbije seizoen al dat het team hecht is met enorm veel spirit traint en speelt. Oké, we hebben afscheid genomen van enkele spelers met flink veel ervaring, maar daar tegenover staat de entree van een aantal jonge, goede korfballers uit het tweede team. Nog niet zo lang geleden was er best een gat tussen de hoofdmacht en wat daaronder kwam. Dat is nu net meer zo en dat mag je gerust positief nieuws voor de vereniging noemen. Daarnaast hebben we een A-juniorenlichting met uitstekende korfballers. Daardoor iser in zijn totaliteit meer onderlinge concurrentie ontstaan. Daar is helemaal niets mis mee, ha ha! Het biedt ons de mogelijkheid om nog wat meer prestatiegericht te gaan werken om zo het beste uit de spelers en speelsters te halen. De groep is goed en gemotiveerd. Het enige wat we nog wel wat zorgen baart is dat we in de breedte niet al te sterk zijn. Ook ben ik blij met de terugkeer van Ruben Visser bij Vitesse. Na een paar jaar gekorfbald te hebben bij de studentenclub van de Erasmus Universiteit is hij terug in Barendrecht. Een prima speler."

tekst en foto: Jan Timmer

Meer berichten