Dani won brons in Alkmaar
Dani won brons in Alkmaar

Brons voor kunstrijdster Dani

  Sport

Barendrecht - Kunstrijdster Dani Loonstra (12) uit Barendrecht heeft zaterdag 30 september goede zaken gedaan tijdens de eerste KNSB selectiewedstrijd in Alkmaar. De rijdster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht reed zaterdag een prima technische korte kür in de categorie Advanced Novice dames.

Dani heeft voor de eerste keer in een wedstrijd de moeilijke dubbel Axel gesprongen. In de trainingen beheerst zij deze sprong al enige tijd. Met de korte kür behaalde zij 27.53 punten. Zondag reed Dani een mooie lange kür met opnieuw een dubbel Axel en technische moeilijke elementen en sprongen. Met een total score van 74,92 punten eindigde Dani op een mooie 3e plaats op het podium. Er volgen nog twee selectiewedstrijden maar met dit puntentotaal heeft zij zich reeds geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap kunstrijden dat plaatsvindt van 22 t/m 25 februari 2018 in Den Haag.

Juniore Sophie Bijkerk

Voor Juniore Sophie Bijkerk (15) uit Barendrecht is de eerste wedstrijd geen groot succes geworden. Zij werd in een korte kür zij overvallen door wedstrijdzenuwen en kon de gewenste vorm niet vinden. In een veld van 20 rijdsters eindigde Sophie op de 8e plaats met een total score van 74,66 punten.

Meer berichten