Het was een ijskoude crossloop afgelopen zaterdag (Foto Jan Timmer)
Het was een ijskoude crossloop afgelopen zaterdag (Foto Jan Timmer)

Timo de Geus en Simone Mons snelste crosslopers

  Sport

Door Jan Timmer

Barendrecht – Het Kooiwalbos in het natuur- en recreatiegebied IJsselmonde tussen Barendrecht en Rotterdam was zaterdag voor de twintigste maal het decor van de Rob Prooi Memorial Cross, een crosswedstrijd van atletiekvereniging C.A.V. Energie.

Een kleine honderd deelnemers genoten van een drassige, zware en heerlijke cross door de natuur met modderige en zompige ijswit-uitgeslagen grasstroken, zand- en schelpenpaden en een slootpassage als extra hindernis. Het was koud weer en behoorlijk mistig. Ondanks deze omstandigheden konden atleten en organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.

Twee afstanden

De atleten hadden keuze uit de afstanden 5.000 of 10.000 meter; de jeugd afhankelijk van hun leeftijd 1.000 of 2.000 meter. De snelste deelnemers op de 10 kilometer waren Simone Mons van Energie in 52.57 minuten en Timo de Geus van A.V. Spirit uit Oud-Beijerland in 34.24 minuten; op de 5 kilometer waren dat Paola Caleffi van Energie (28.19) en Ton Hettema van Rotterdam Atletiek (19.02).

Jeugd

Bij de jeugdige junioren waren de Energie-atleten Lotte de Visser (22.43) en Daniel van Noordenne (19.45) de snelsten.

Clubkampioenen

Voor het clubkampioenschap van Energie werden er een 28-tal titels verdeeld.

Een willekeurige kleine greep uit deze kampioenen: de pupillen Bibi van 't Veld en Finn Heuving; de C-D junioren Amber Bosman en Senai Haile. Bij de senioren en Masters: Stefan Buit en Melinda Aukema (5.000 meter) en Jaimy Voogt en Martha van Hal (10.000 meter).

Meer berichten