Bart Deprez wurmt zich langs twee Rijsoorders.
Bart Deprez wurmt zich langs twee Rijsoorders. (Foto: Jan Timmer)

Smitshoek dankzij late goal van Bart Deprez langs Rijsoord

  Sport

Door Jan Timmer

Barendrecht - Smitshoek heeft opnieuw een cruciaal duel in de Hoofdklasse gewonnen. Het thuisduel tegen Rijsoord eindigde in een gelukkige 2-1 overwinning.

Trainer Richard Middelkoop had opnieuw een basisplaats voor Lorenzo Braaf als rechtsback. Mathijs Tabbers begon op het middenveld ten koste van Laurens Visser en clubtopscorer Bart Deprez was weer hersteld van zijn griep en trad als vanouds aan in de spits. De wedstrijd begon nerveus. Rijsoord middenvelder Khalid Rahli vond met een inzet de vuisten van Mike van der Wijngaart. Daarna pakte de thuisclub het initiatief en ging het op zoek naar het doel van de gasten uit Ridderkerk. Dat leidde tot kansen voor Sean Verburg en Tim Strijbosch. De grootste kans in de eerste helft was voor Rijsoord buitenspeler Ibrahim El Koubai, maar zijn schot eindigde net over.

Na de rust was het Smitshoek dat aanspraak maakte op de openingstreffer. Daar moest het zo'n tien minuten op wachten. Oud-Smitshoeker Zepp Jacobs verspeelde knullig de bal, waarna Bart Deprez scorend toesloeg: 1-0. Vervolgens kreeg Rutger van der Kleij een fijne kopkans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Rijsoord drong daarna aan, en kreeg in de 84e minuut zijn beloning. Zepp Jacobs kopte volledig vrijstaand bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Smitshoek wist dat een overwinning noodzakelijk was en ging op zoek naar het doel van Lingen. Dat leverde een handvol gevaarlijke hoekschoppen van aanvoerder Erwin Bravenboer op. Uit één daarvan kopte Rutger van der Kleij kort voor tijd bijna raak. Daarna dacht iedereen dat de wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel, maar Bart Deprez had andere plannen. In de 95e minuut reageerde hij attent op een voorzet door deze vanaf rechts heerlijk in de verre kruising te knallen: 2-1. Deze niet meer verwachte treffer leverde vanzelfsprekend bij de aanhang van de thuisclub een vreugde-explosie op die tot ver bij sportpark Smitshoek vandaan nog te horen was. Dankzij de nipte zege stuwde de Middelkoop-elf zich verder op richting middenmoot en moest Rijsoord constateren dat het na de winterstop nog steeds geen punten heeft verzameld en zich zorgen mag gaan maken over het verdere verloop van de competitie in de Hoofdklasse.

Meer berichten