Foto: Matthijs Bijkerk

Zilver en brons voor Loonstra en Bijkerk

  Sport

In het Belgische Hasselt werd er aan de internationale Ice Talent Trophy. deelgenomen door de Barendrechtste rijdsters Dani en Gabi Loonstra en Sophie Bijkerk.

Dani Loonstra (13) reed de categorie A dvanced Novice dames (group 2) en een internationaal deelnemersveld van 12 rijdsters. Dani reed een sterke korte kür en eindigde met een puntentotaal van 29,33 op de derde plaats. Zaterdag kwamen de rijdsters aan de start voor de lange kür die Dani ruimschoots won met 58,23 punten. Met een mooi puntentotaal van 87,56 en een Personal Best nam zij het zilver mee naar Nederland. Zus Gabi reed in de categorie Miniemen een prachtige kür waarin een paar elementen niet helemaal goed uit de verf kwamen. Met haar punten totaal eindigde zij in een veld van 27 rijdsters op de 17e plaats.

In de categorie Junioren reed Sophie Bijkerk (15) een prima wedstrijd met duidelijk veel plezier. Sophie reed prachtig met sterke sprongen en prachtige pirouetten die haar punten opleverden. Zowel na de korte als na een super goede lange kür eindigde Sophie op de derde plaats. Met een puntentotaal van 94,39 was dit goed voor een 3e plaats op het podium.

De rijdsters gaan nu focussen op het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden van 22 t/m 25 februari op de Uithof in Den Haag.gecoacht door Nicole Goossens van het trainersteam bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

Meer berichten