Waarderingsoorkonde voor basketballers CBV Binnenland

  Sport

BARENDRECHT - Op vrijdag 15 juni ontving CBV Binnenland een Barendrechtse Waarderingsoorkonde. Burgemeester Van Belzen overhandigde de gemeentelijke onderscheiding aan voorzitter Wim van der Hoek. De basketballclub ontving deze Waarderingsoorkonde ter ere van haar 50-jarig bestaan en de belangrijke waarde die de vereniging heeft voor de samenleving.

Bij CBV Binnenland leren kinderen wat het betekent om een team te zijn en dat zij door samen te werken doelen kunnen behalen. Ze leren hoe je met elkaar omgaat en dat je elkaar moet respecteren. Bijzonder aan CBV Binnenland zijn ook de opleidingsmogelijkheden die aan leden geboden worden om trainer, coach of scheidsrechter te worden. Vrijwilligers zetten zich in bij trainingen en wedstrijden maar ook bij evenementen in De Driesprong. Met vereende krachten haalt CBV Binnenland de nationale en regionale selectiedagen naar De Driesprong en zet de club zich in voor allerlei acties.

Met een damesteam op het hoogste niveau en Nederlands kampioen is geweest, de nationale beker meerdere keren heeft gewonnen en internationals levert aan het Nederlands team en een herenteam dat 7 jaar onafgebroken op het hoogste amateurniveau in Nederland heeft gespeeld, is CBV Binnenland een zeer succesvolle club.

De Waarderingsoorkonde kan als blijk van bijzondere erkentelijkheid worden toegekend aan al dan niet in de gemeente Barendrecht gevestigde verenigingen, stichtingen en soortgelijke rechtspersonen, die zich gedurende minimaal 10 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap.

Meer berichten