Lisette Mikkers geconcentreerd in actie op de training van Vitesse.
Lisette Mikkers geconcentreerd in actie op de training van Vitesse. (Foto: john de pater)

Lisette Mikkers ziet Vitesse groeien tot hecht collectief

  Sport

Jan J. Timmer

Barendrecht - Na een aantal moeizame seizoenen is de wederopbouw van Vitesse 1 in volle gang. De Barendrechtse korfballers willen graag terug naar de eerste klasse, het liefst dit jaar al.

"Klopt", zegt Lisette Mikkers,ondanks haar 22 jaar één van de ervaren krachten binnen de formatie van trainer/coach Harro Tamerius. "En het plaatje ziet er goed uit. De selectie is voor een deel verjongd en we boeken vooralsnog goede prestaties. Na een paar jaar waarin we maar weinig wonnen, voelt het goed om nu wél aan de goede kant van de score te zitten. Waar we vorig seizoen nog vaak nipt verloren, pakken we nu de punten. Dat heeft uiteraard zijn uitwerking op de sfeer binnen de groep. Daar komt nog eens bij dat de nieuwkomers een frisse blik op korfbal toevoegen. Het gevolg is dat Vitesse nu uit haar vicieuze cirkel is gestapt en veel vrijer speelt."
Zelf is Lisette Mikkers begonnen aan haar vierde seizoen in de hoofdmacht van Vitesse, de club waar ze ooit als vierjarig meisje begon met korfbal. "Mijn oudere zus Suzanne was destijds al lid van de club, en ik volgde", blikt ze terug. "Vervolgens ben ik altijd bij de vereniging gebleven. Alleen vorig seizoen moest een half jaar verstek laten gaan omdat ik door omstandigheden tijd voor mezelf nodig had. Die periode heb ik nu achter me gelaten. Het is fijn om terug te zijn en mee te kunnen bouwen aan een team dat op termijn moet kunnen uitgroeien tot een stabiele eersteklasser. Want gevoelsmatig is dát toch het niveau waarop een club als Vitesse hoort te spelen. We hebben een ploeg die lastig te verdedigen is omdat alle spelers scorend vermogen hebben. Zelf probeer ik binnen mijn vak mijn goaltjes mee te pakken en sturend aanwezig te zijn. Stefan van Helden is in ons vak mijn maatje in de aanval. Hem mag je zien als hoofdspits, ik draai daaromheen in de schaduw. Vooralsnog werkt het prima. Fijn is ook dat er de komende jaren vanuit de jeugd spelers aan komen die Vitesse weer nieuwe impulsen kunnen geven. De toekomst ziet er dan ook prima uit. Harro Tamerius begeleidt het proces op een goede manier. Hij hecht grote waarde aan het teambelang. Dat heeft hij goed gezien, want in de collectieve prestatie ligt de sleutel tot succes. Het mooie is dat de groep daar in mee gaat. We willen het liefst zo snel mogelijk onze rentree maken in de eerste klasse. Vooralsmog zijn we op de goede weg."

Meer berichten