Foto: PR

Jack van den Berg moet Barendrecht gaan redden

  Sport

Door Jan J. Timmer

Barendrecht - In de persoon van Jack van den Berg heeft BVV Barendrecht een veilige en verstandige keuze gemaakt waar het de opvolging van de vorige week ontslagen trainer Albert van der Dussen betreft.

Barendrecht - Van den Berg, die tot 3,5 jaar geleden liefst negen seizoenen werkzaam was bij de Bongerd-club en alle ins en outs van Barendrecht kent, moet in staat worden geacht om de in hevige degradatiezorgen verkerende tweededivisionist vlot te trekken. Duidelijk is echter ook dat Barendrecht momenteel over een eerste elftal beschikt dat in kwalitatief opzicht fors heeft ingeleverd. Een situatie die Albert van der Dussen uiteindelijk de kop kostte,maar niet in zijn geheel valt kwalijk te nemen. Het was immers de clubleiding die hem opzadelde met een selectie die duidelijk minder sterk was dan de formatie waarmee Van der Dussen's voorganger Adrie Poldervaart kon werken. Daarmee begon Van der Dussen op achterstand op De Bongerd. Toen vervolgens de resultaten tegenvielen en er ook nog eens een aantal spelers vanwege blessures niet inzetbaar waren, kreeg hij het per wedstrijd moeilijker. Vorige week zaterdag liet Van der Dussen weten zijn contract niet te willen verlengen. Twee dagen later meldde het bestuur hem dat het per direct 'over en sluiten' was.
Na het afscheid van Van der Dussen namen Jermaine Sandvliet en Warry van Wattum de groep op ad interim-basis over. Het duo coachte het team zaterdag in de wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat VVSB. Bij dat duel zat Jack van den Berg al bovengemiddeld belangstellend op de tribune. Op 1 januari 2019 treedt Van den Berg, die eerder dit seizoen tussentijds afscheid nam van vv Katwijk (waarmee hij enkele maanden eerder kampioen was geworden in de derde divisie), officieel in dienst bij de Barendrechters. Een dag later reist hij met zijn selectie af naar Valencia,alwaar Barendrecht ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft een trainingskamp belegt. Van den Berg ondertekende afgelopen week een contract dat hem voor de komende anderhalf jaar aan BVV Barendrecht verbindt.

Meer berichten