Dani en Gaby Loonstra (Foto: PR)
Dani en Gaby Loonstra (Foto: PR) (Foto: Piet van Es)

Podiumplaats Dani Loonstra

  Sport

Regio - Zaterdag 19 en 20 januari 2019 werd op de 11Stedenbaan in Leeuwarden de derde selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap / Challenge Cup en A-finale verreden.

Zaterdag verschenen als eerste de dames Basic Novice aan de start. De jongste deelneemster in deze categorie Gabi Loonstra (10) uit Barendrecht mocht de wedstrijd openen. Zij reed een mooie krachtige kür op de muziek van Vaiana en eindigde op een mooie 6e plaats.

In de categorie junioren dames reden de Barendrechtse rijdsters Sophie Bijkerk (16) en Dani Loonstra (14) . Beide dames hadden een goed weekeinde Sophie Bijkerk reed een elegante korte kür op 'Je suis malade' en stond hierna op een mooie 5e plaats. Helaas is zijdoor twee foutjes één plaats gezakt en eindigde met 92,34 op de 6e plaats. Dani Loonstra maakte in haar korte kür helaas éen fout in haar sprongen maar maakte dit ruimschoots goed in haar lange kür op muziek uit ' de Notenkraker' en steeg één plaats naar een mooie 3e plaats met 107,48 punten. Dani reed 12 januari in Wiehl niet haar beste wedstrijd maar wist overtuigend als eerste te eindigen gevolgd op de tweede plaats door Sophie (16). Sophie wist zich in deze ISU wedstrijd in Duitsland te kwalificeren voor deelname aan het NK 2019. De drie rijdsters zullen in actie komen van van 21 t/m 24 februari 2019 in Den Haag het Nederlands Kampioenschap/Challenge Cup 2019.

Meer berichten