Foto: John de Pater

Stanley Husen keert terug naar waar het ooit voor hem begon

  Sport

Jan J. Timmer

Toen Barendrecht hem benaderde om terug te keren, was Stanley Husen snel 'om'. De centrale verdediger van (nu nog) ASWH maakt komende zomer zijn rentree bij de voetbalclub waar het allemaal voor hem begon.

Barendrecht - "Dat ik weer voor Barendrecht ga spelen, zal voor weinig mensen een verrassing zijn", zegt de 29-jarige sportman, die vijf jaar geleden als aanvoerder zijn club verliet en voor Kozakken Boys koos. Met die club werd hij uitgerekend op De Bongerd kampioen. Husen voetbalde uiteindelijk twee seizoenen in Werkendam en koos daarna voor zijn huidige club ASWH, waarmee hij in de derde divisie uitkomt. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik, als Barendrecht zich niet had gemeld, met alle plezier nog in Henrik-Ido-Ambacht gebleven was", zegt Husen. "ASWH is per slot van rekening óók een mooie club. Barendrecht echter voelt als mijn 'thuis'. Is ook niet zo gek als je weet dat ik hier ooit als pupil ben gaan voetballen en uiteindelijk het eerste elftal haalde. Een belangrijke andere reden om terug te willen keren naar mijn roots, is de aanwezigheid van Jack van den Berg als trainer. Ik heb al eerder met Jack mogen werken en hij is simpelweg mijn favoriete trainer. Ik ben niet vaak iemand tegen gekomen die het spel zo scherp 'ziet' en daar met een een goed tactisch plan op inspeelt. Daarnaast klikken we als persoon met elkaar. Net als ik hecht Jack aan het verenigingsleven. Voetbal is in onze optiek zoveel meer dan trainen, spelen en wegwezen. Juist dat gezamenlijke biertje en lekker na-ouwehoeren op dinsdag, donderdag en zaterdag na de wedstrijd is zo belangrijk. Dat soort dingen horen bij het clubleven, vindt hij. Ik ben het daar volledig mee eens. Het gaat er om dat je het met elkaar naar de zin hebt, plezier maakt. Dat aspect zal één van de redenen zijn waarom Jack het fijn vindt dat ik bij Barendrecht terugkeer. En hij zal me vast ook een goede voetballer vinden, ha ha!"
De eerstkomende maanden richt Stanley Husen zich vanzelfsprekend nog vol op ASWH. De Ambachters maken momenteel deel uit van het rechterrijtje in hun afdeling. "Dat moet en kan beter", vindt Husen. "Ons probleem is dat we tegen ploegen die sterk op hun verdediging leunen, vaak niet in staat zijn om ze kapot te spelen. In duels met voetballende teams komen onze kwaliteiten er een stuk beter uit. Hoe dan ook: ik wil goed afscheid nemen van deze mooie club. In het linkerrijtje dus!"

Meer berichten