Foto:

Op naar NK Kunstrijden

  Sport

Regio - Vanaf donderdag 21 februari is De Uithof in Den Haag het toneel voor de Challenge Cup en de Nederlandse kampioenschappen kunstrijden. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 februari zullen 135 kunstrijders uit 24 landen strijden om de zege, van pre basic novice (vanaf 8 jaar) tot en met senioren.

Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen. Barendrechtse rijdsters Gabi en Dani Loonstra en Sophie Bijkerk hebben zich in de voorgaande maanden gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap en zullen gaan voor de hoogste punten en een plaats op het podium. De Junioren dames Dani en Sophie zullen de korte kür rijden donderdag 21 februari vanaf 19.20 uur en staan op het ijs voor de lange kür vrijdagochtend vanaf 11.45 uur. Zondag 24 februari zal de jongste deelneemster Gabi Loonstra in de categorie Basic Novice aan de start verschijnen. De categorie start om 8.30 uur.

De Challenge Cup is een zeer gewaardeerd internationaal kunstrijtoernooi. Het is in eigen land een belangrijk toernooi om het Nederlandse kunstrijden naar olympisch niveau te tillen, maar ook vanuit het buitenland is er veel interesse voor de Challenge Cup.

De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk en publiek is welkom om de rijders in Den Haag aan te moedigen.

Info op www.schaatsen.nl

Meer berichten